marți , 7 decembrie 2021
NEWS ALERT

BRACONIER PRINS LA INTRARE ÎN EŞELNIŢA LA UN FILTRU AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ

50 de kilograme de peşte au fost confiscate de poliţiştii de frontieră orşoveni  la un filtru organizat la intrarea în localitatea Eşelniţa. Peştele era transportat în condiţii improprii şi fără ca persoana care le transporta să posede documente legale de deţinere şi transport.

peste orsova 2014

În seara zilei de 14 septembrie a.c., ora 17.00,  în cadrul unei acţiuni de combatere a braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orsova au oprit pentru control, la intrarea în localitatea Eşelniţa un autoturism Mercedes Vito despre al cărui conducător auto aveau date că se ocupă cu activităţi de comercializare a peştelui fără a poseda autorizaţiile legale.

La controlul autoturismului aparţinând lui B. Liviu, în vârstă de 39 ani,  din municipiul  Craiova, judetul Dolj, poliţiştii de frontieră au depistat în interiorul acestuia o plasă pentru pescuit comercial şi o cantitate de 50 de kilograme de peşte proaspăt din specia crap şi caras, transportat în condiţii improprii şi pentru care acesta nu poseda documente de provenienţă a mărfii.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că B. Liviu deţine ilegal plasa de pescuit şi transportă  cantitatea de peşte în mod neautorizat, el neavând calitatea de pescar comercial.

„În cauză poliţiştii de frontieră orşoveni fac cercetări pentru a stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive  ale  infracţiunii de comercializare ilegală a peştelui ori deţinerea sau transportul în vederea comercializării fără documente legale a pestelui şi detinerea sau folosirea la pescuit a năvoadelor de către persoane neautorizate”, a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Cantitatea de 50  kilograme de peşte a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale autorizate.

Dacă va fi găsit vinovat, B. Liviu riscă o sancţiune penală cu amendă cuprinsă între 150 şi 10.000 de lei.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top