miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

BRACONIERI PRINŞI CU ŞALĂU, ŞTIUCĂ ŞI CARAS DE POLIŢIŞTII DE FRONTIERĂ MEHEDINŢENI

73 de kilograme de peşte au fost confiscate de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Gârla Mare şi Porţile de Fier II la un filtru organizat la intrarea în localitatea Salcia şi Ţigănaşi. Peştele era transportat în condiţii improprii şi fără ca persoanele care îl transportau să posede documente legale de deţinere şi transport.

peste 1

În seara zilei de 24 februarie a.c., ora 16.00, în cadrul unei acţiuni de combatere a braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gârla Mare au oprit pentru control, la intrarea în localitatea Salcia, un autoturism Opel Vectra, despre al cărui conducător auto aveau date că se ocupă cu activităţi de comercializare a peştelui fără a poseda autorizaţiile legale.

 

„La controlul autoturismului aparţinând lui D. Daniel, în vârstă de 35 ani, din localitatea Salcia, poliţiştii de frontieră au depistat în interiorul acestuia cantitatea de 55 de kilograme de peşte proaspăt din speciile ştiucă şi caras transportat în condiţii improprii şi pentru care acesta nu poseda documente legale. O oră mai târziu şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II au indisponibilzat de la un cetăţean din localitatea Gogoşu, care nu poseda documente legale de transport, cantitatea de 18 kg de peşte din specia şalău”, a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul d ecuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

 

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru a stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de comercializare ilegală a peştelui ori deţinerea sau transportul în vederea comercializării fără documente legale a peştelui.

 

Cantitatea de 73 kilograme de peşte a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale autorizate. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, D. Daniel şi G. Costel riscă o sancţiune penală cu amendă cuprinsă între 150 şi 10.000 de lei.

Corina M.

 

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top