miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

BRACONIERI RETINUŢI DE POLIŢIŞTII DE FRONTIERĂ MEHEDINTENI. PESCUIAU SOMN CU UN APARAT ELECTRIC APROAPE DE BARAJUL PORŢILE DE FIER II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II   au prins în flagrant  trei persoane, care pescuiau cu aparatură electrică pe braţul Gogoşu la kilometrul fluvial 862, 5 al fluviului Dunărea.

braconieri

Poliţiştii de frontieră  din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II au obţinut date şi informaţii că anumiţi cetăţeni din localitatea Ostrovul Mare, judeţul Mehedinţi  desfăşoară activităţi ilicite de braconaj pe braţul Gogoşu aparţinând fluviului Dunărea, în apropiere de Sistemul Hidroenergetic şi de Navigaţie Porţile de Fier II.

„În consecinţă în data de 19.10.2014  la ora 17.00, poliţiştii de frontieră au organizat o acţiune specifică pe lina combaterii braconajului piscicol  pe fluviul Dunărea între localităţile Porţile de Fier II şi Ostrovul Mare. Pe  timpul acţiunii, poliţiştii de frontieră au observat pe fluviu o barcă metalică neîmatriculată în care se aflau două persoane care desfăşurau activităţi  suspecte de pescuit comercial, acestea fiind coordonate de  o a treia persoană de pe mal”, a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Mai mult, oamenii legii au observat că cele trei persoane cu ajutorul unui acumulator auto,  unui aparat electric şi a  doi conductori de cupru pe care îi aruncau în apele fluviului reuşiseră să  prindă într-un timp scurt o însemnată cantitate de peşte din specia somn

În urma legitimării şi identificării celor trei persoane,  poliţiştii de frontieră au stabilit că aceştia sunt N. Marius, în vârstă de 37 ani, M. Florin, în vârstă de 37 de ani şi C. Mirel, în vârstă de 41 ani, toţi din localitatea Ostrovul Mare.

De la locul săvârşirii infracţiunii poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării aparatul electric folosit la  pescuit ilegal  şi peştele din specia somn care prezenta semne specifice de electrocutare. Metoda de braconaj prin pescuit electric este cea mai nocivă pentru peşte deoarece afectează reproducerea speciei iar porţiunea respectivă unde se execută asemenea gen de activităţi se depopulează .

În cauză s-a întocmit lucrare penală, în care se efectuează cercetări  pentru a se stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale săvârşirii infracţiunilor de pescuit electric şi de deţinere a unor aparate şi dispozitive care distrug resursele acvatice vii prin electrocutare.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top