marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CĂLĂTORIA CU TAXI, MAI SCUMPĂ DE ASTĂZI LA DROBETA TURNU SEVERIN

Consilierii locali au votat astăzi în şedinţa ordinară a lunii noiembrie aprobarea valorilor practicate în taximetrie la Drobeta Turnu Severin, proiectul fiind iniţiat de viceprimarul Romulus Vâlcu, la propunerea taximetriştilor din municipiu.

taxi1Practic taximetriştii au cerul municipalităţii majorarea tarifelor pe kilometru, iar consilierii au aprobat. Astfel dacă până acum un kilometru cu taxi costa aproximativ 1,5 lei, în funcţie de firmă, acum tariful a crescut la 1,8 lei, acesta fiind şi costul de pornire. Pentru că oraşul este mic, în medie, o cursă este de doi kilometri, la care se adaugă tariful de pornire. Astfel, cei care plăteau până acum, 5 lei pentru o cursă, de joi vor achita 6 lei.

Taximetriştii din Drobeta Turnu Severin au cerut majorarea tarifelor maximale pe care le pot practica în Drobeta Turnu Severin, motivând acest fapt prin majorarea preţurilor la combustibil.

 

 

 

c loc

Tot în şedinţa de consiliu local de joi, pe ordinea de zi era  şi un punct care viza majorarea taxelor pentru comercianţi în pieţele din municipiu, dar acest proiect a fost scos de pe ordinea de zi, viceprimarul Marius Screciu motivând decizia care a fost supusă la vot prin faptul că această majorare nu se impune având în vedere situaţia economică.

„Am discutat la şedinţă şi am decis să nu mai mărim nicio taxă acum. Aşteptăm să vedem dacă vine vreo decizie de la Guvern. Am considerat că nu se impune o majorare având în vedere situaţia economică a judeţului.”, a declarat Marius Screciu.

Altfel, şedinţa de Consiliu Local a fost presărată cu replici acide între putere şi opoziţie.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top