miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CAMERA AGRICOLĂ FACE DEMERSURI PENTRU CA PERSOANELE FIZICE SĂ PRIMEASĂ AJUTORUL PENTRU CULTURILE CALAMITATE CHIAR DACĂ NU AU CERTIFICAT DE PRODUCĂTOR

Preşedintele Camerei Agricole Naţionale, Cornel Stroescu depune vineri la Ministerul Agriculturii o întâmpinare prin care încearcă să obţină acordul pentru ca fermierii ale căror culturi au fost afectate de secetă anul acesta, să obţină ajutorul de stat, chiar dacă nu au certificat de producător.

IMAG1201În momentul de faţă, certificatul de producător se află printre documentele obligatorii pe care persoanele fizice trebuie să le depună la centrele APIA până în data de 30 noiembrie pentru a primi ajuntorul de stat pentru culturile calamitate. Condiţia prevăzută de ordonanţa care reglementează condiţiile de acordare a sprijinului este ca acest certificat să fie emis de primării înainte de data la care s-au întocmit procesele verbale pentru calamităţi. Din semnalele primite din teritoriu, tocmai persoanele fizice care au cea mai mare nevoie de aceşti bani nu au reuşit să obţină certificatul respectiv, ceea ce îi face neeligibili.

„Noi o să susţinem să nu se aplice această măsură pentru că aceşti oameni poate nu au avut timp, poate nu au fost informaţi să îl ridice şi este păcat, mai ales că a fost secetă, să nu primească nici aceast ajutor care i-ar mai ajuta. Noi facem o întâmpinare către Minsiterul Agriculturii ca această măsură să fie scoasă.”, a declarat preşedintele Camerei Agricole Naţionale.

Întâmpinarea este depusă vineri la Ministerul Agriculturii.

Pentru un hectar de teren cultivat cu porumb şi care a fost calamitat, persoanele fizice autorizate primesc 280 de lei. La floarea soarelui ajutorul de stat este de 285 lei pentru persoanele fizice şi 570 pentru cele juridice. Dosarele se depun la centrele APIA până în datade 30 noiembrie iar banii ar urma să intre în conturile fermierilor până la sfârşitul anului.

Oana Buzatu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top