marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CAND PRIMESC ELEVII LAPTELE SI CORNUL IN MEHEDINTI?

Cei aproximativ 25 000 de elevi din judeţul Mehedinţi, beneficiari ai programului “Laptele şi Cornul” vor primi produsele abia peste aproximativ 45 de zile, potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Mehedinţi, întârzierea fiind cauzată de modificarea TVA pentru alimente care ar fi dus la dificultăţi în calcularea preţului per pachet.

Lapte_si_corn

Programul “Laptele şi Cornul” derulat de Ministerul Educaţiei  nu a început în judeţul Mehedinţi, odată cu anul şcolar 2015 – 2016.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi a declarat că în judeţ sunt aproximativ 25 000 de beneficiari, aceştia fiind preşcolari, elevi din clasele 0-IV, şi elevi din clasele V-VIII.

“Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi a prezentat situaţia numărului de beneficiari în anul 2015 -2016  în luna iunie a anului 2015. Aceşia urmează să beneficieze de acest program.”, a declarat inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, Mirela Pintea Enea.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Mehedinţi au arătat că întârzierea programului a fost cauzată de scăderea TVA la pâine, la 9%,  ceea ce a creat dificultăţi în calcularea preţului per pachet, în condiţiile în care laptele şi cornul nu se pot calcula separate în cadrul programului.

Secretarul Consiliului Judeţean Mehedinţi, Ladislau Mednyanszky a declarat că în urmă cu câteva zile anunţul de licitaţie a fost publicat pe site-ul electronic de achiziţii publice, iar în aproximativ o lună şi jumătate, benericiarii programului “Laptele şi Cornul” ar putea primi produsele.

“Până acum, copiii nu au primit. Programul este publicat, anunţul este pe SEAP, ANRMAP-ul l-a validat, în termen de 45 de zile, dacă nu vor fi contestaţii, această problemă va fi rezolvată.”, a declarat Mednyanszky.

Un pachet care conţine lapte şi corn se ridică la suma de 1,17 lei, iar valoarea totală a contractului în Mehedinţi, pentru anul 2015 – 2016 este de aproximativ 4,5 milioane de lei.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top