miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CAPTURĂ DE ŢIGĂRI CU MASCAŢII LA VAMA PORŢILE DE FIER I

1254 de pachete cu ţigOLYMPUS DIGITAL CAMERAări de provenienţă sârbească au fost confiscate în această dimineaţă de către  poliţiştii de frontieră mehedinţeni şi lucrătorii vamali. Mascaţii au intervenit pentru că unul dintre traficaţi devenise recalcitrant.

Într-un comunicat de presă, poliţiştii de frontieră precizează că „acţiunea s-a derulat în baza unei analize de risc efectuate de ofiţeri specialişti din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin. Ţigările erau ascunse în interiorul a două autoturisme ce aparţineau unor cetăţeni severineni şi erau  destinate vânzării în mod ilegal în România.

În Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I s-au prezentat vineri dimineaţă la controlul pentru a intra în România cu două autoturisme  Ford Mondeo înmatriculate în Franţa, doi cetăţeni români, I. Alin şi T. Jenică, ambii din municipiul Turnu Severin.

Având date şi  informaţii despre  implicarea  celor doi severineni în traficul ilicit cu ţigări, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au efectuat un control amănunţit asupra documentelor de călătorie şi în interiorul mijloacelor  de transport.

În urma controlului efectuat de către poliţiştii de frontieră  şi lucrătorii vamali asupra celor două autoturisme s-au găsit ascunse şi nedeclarate în interiorul acestora, în spatele banchetelor, cantitatea de 1254 pachete cu ţigări mărcile Viceroy, Fast, Pall Mall şi Winston  de provenienţă sârbească (640 de pachete în autoturismul lui I. Alin şi 614 pachete în autoturismul lui T. Jenică)

Din cercetările efectuate de către poliţiştii de frontieră, s-a stabilit că ţigările au fost cumpărate din Serbia şi urmau a fi introduse ilegal în România cu scopul de a fi comercializate pe piaţa neagră.

Cei doi au primit amenzi în valoare de 5000 de lei fiecare, iar cantitatea de 1254 de pachete ţigări în valoare de 2000 euro şi autovehiculule în valoare de  peste 4000 euro au fost indisponibilizate.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top