sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CAPTURĂ DE ŢIGĂRI DE CONTRABANDĂ, ÎNTR-UN DEPOZIT CLANDESTIN DIN TURNU SEVERIN

În urma unor acţiuni desfăşurate pe linia combaterii traficului cu produse accizabile, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu au confiscat 330 de litri de alcool, 400 de pachete cu ţigări şi 20000 de lei dintr-o locaţie din municipiul Turnu Severin, folosită de contrabadişti ca depozit ilegal.

tigari

 

Acţiunea operativă s-a desfăşurat în baza analizei de risc desfăşurate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni şi a mandatului de percheziţie domiciliară emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

„În urma unor acţiuni specifice, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere al Sectorul Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au obţinut date şi informaţii despre existenţa pe raza municipiului Turnu Severin a unui depozit clandestin de alcool având ca sursă de provenienţă Republica Serbia”, a decalarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Astfel, în după amiaza zilei de 21 ianuarie a.c., între orele 16.00 –19.00, în baza mandatului de percheziţie emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, poliţiştii de frontieră severineni au descins într-o locaţie aparţinând lui I. Pătru în vârstă de 59 de ani, acesta fiind suspectat că se ocupă cu traficul de produse accizabile.

La percheziţia efectuată în locuinţa aparţinând acestuia, oamenii legii au descoperit ascunse în diferite locuri cantitatea de 330 de litri de alcool şi 400 de pachete cu ţigări având ca provenienţă Republica Serbia. Din locuinţa acestuia poliţiştii de frontieră au mai indisponibilizat şi suma de 20000 de lei

Alcoolul şi ţigările în valoare totală de 14.770 de lei au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limitele legal admise.

Pedeapsa pentru săvârşirea unui asemenea gen de fapte este închisoarea cuprinsă între 1 şi 4 ani.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top