sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CAPUL RETELEI SI UN ALT INDIVID, ARESTATI IN CAZUL CAPTURII RECORD DE CANNABIS, DIN MEHEDINTI

Capul retelei si nepotul proprietarului terenului pe care a fost cutivat cannabisul, in comuna Gruia, sat Poiana Gruii din judetul Mehedinti, au fost arestati pentru 30 de zile, alte trei persoane fiind sub control judiciar, dupa ce procurorii au stabilit ca plantasera 4000 de metri patrati cu cannabis pe care urmau sa il distribuie pe piata. Din Poiana Gruii, anchetatorii au confiscat doua tone de cannabis.

Untitled (Time 0_00_34_17)In urma audierilor desfasurate la sediul DIICOT Mehedinti si deciziei magistratilor, cetateanul italian care cultivase plantele la Poiana Gruii si cel care il adusese in Romania au primit mandate de arestare pentru 30 de zile. Totodata, tatal tanarului, un alt italian si o alta persoana au primit control judiciar pentru 60 de zile.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, anchetatorii au efectuat vineri, 4 percheziții domiciliare pentru destructurarea unui grup infracţional transfrontalier. Membrii grupării ar fi specializați în cultivarea și comercializarea ilegală de cannabis, pe teritoriul României.
Din cercetări a reieșit că doi cetăţeni italieni, de 40 și 49 de de ani, precum și trei cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 20 şi 54 de ani, ar fi cultivat cannabis pe o suprafaţă de aproximativ 4.000 m2, pe raza comunei Gruia din judeţul Mehedinţi. Ulterior, cultura ar fi fost prelucrată într-un imobil achiziţionat în acest scop, în vederea comercializării.
11 mandate de aducere urmează să fie puse în aplicare.
În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate in vederea confiscării aproximativ 2 tone de cannabis.

In Poiana Gruii, plantele interzise au fost bine ingrijite. Localnicii erau platiti cu ziua ca sa le intretina, iar la locul cu pricina fusesera montate instalatii de irigare prin picurare, astfel incat cultura sa nu fie afectata de seceta.

Plantatia depistata la Gruia era de 4000 de metri pătraţi. Aproximativ  500 de kilograme, fusesera culese de proprietarii care se pregateau sa il comercializeze. Vineri au fost depistati de anchetatori, care au fost nevoiti sa gaseasca o solutie ca sa culeaga plantele ramase la sol. Jandarmii au cerut ajutor Primariei Gruia, pentru a fi sprijiniti de cei care primesc ajutor social, apoi au incarcat cultura in doua camioane si au adus-o la DIICOT Mehedinti, pentru a fi confiscata.

Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top