sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

VICTOR MALIBORSCHI A PROMOVAT CONCURSUL DE MANAGER LA SPITALUL JUDEŢEAN DIN DROBETA TURNU SEVERIN

Doctorul Victor Maliborschi a promovat concursul pentru funcţia de manager al Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, pe care a ocupat-o până acum cu interimat. Examenul a fost susţinut în cursul săptămânii trecute, iar marţi, rezultatul a fost validat în Consiliul de Administraţie. În perioada următoare şeful Spitalului Judeţean va face un plan de management pe termen lung. Postul de conducere a celei mai mari unităţi medicale din judeţ va fi ocupat de Maliborschi în următorii trei ani.

maliborschiMedicul ortoped Victor Maliborschi se află la conducerea Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin din august 2015, când a fost numit pe această funcţie. În cursul săptămânii trecute s-a organizat concursul pentru acest post, iar singurul care a participat a fost managerul interimar.

„Pot să spun că intrăm în normalitate prin organizarea acestui concurs şi pot să îmi fac un proiect de management pe trei ani de zile. Discuţiile cu cei care ne deservesc se vor face pe termen lung şi atunci şi preţurile de achiziţie vor fi mult mai scăzute.”, a declarat miercuri, Victor Maliborschi.

Maliborschi moşteneşte însă datorii istorice ale Spitalului Judeţean făcute între anii 2011– 2013, atunci când unitatea a avut management privat. Firma Tetraedru ar fi încheiat contracte dezavantajoase pentru Spital, care în mare parte au fost reziliate de managerii din sistem care au urmat. Mai sunt însă de achitat arierate care intră acum în sarcina Consiliului Judeţean Mehedinţi. Unele au fost deja plătite. Tot la capitolul datorii se încadrează şi cheltuielile de personal care privesc tichetele de masă restante. Personalul medical mai are de primit contravaloarea acestora pentru trei luni restante.

Printre obiectivele managerului pentru perioada următoare se regăsesc mai multe proiecte de reabilitare a secţiilor spitalului. În acest sens, Consiliul Judeţean a finanţat mai multe studii de fezabilitate, pentru a atrage fonduri europene.

„Reabilitarea secţiilor exterioare, anveloparea lor, creşterea eficienţei energetice. Este un proiect european în acest sens şi ne propunem şi reabilitarea şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe ca să ajungem la nişte standarde corecte, ca un centru de judeţ.”, a mai declarat managerul Spitalului Judeţean.

O altă provocare a întregului personal medical vine săptămâna viitoare, atunci când se face evaluarea pentru acreditarea unităţii. O comisie din cadrul Agenţiei Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate va veni la Drobeta Turnu Severin şi va sta de vorbă cu toţi cei implicaţi în coordonarea actului medical, însemnând manager şi şefi de secţii.

În ultimul an, Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin a primit aparatură în valoare de 750 000 de euro. Chiar dacă suma nu este foarte mare, reprezantanţii Spitalului spun că aproape toate secţiile au redus numărul intervenţiilor clasice cu cele laparoscopice, ceea ce reduce semnificativ gradul infecţiilor intraspitaliceşti.

Lista echipamentelor medicale achiziţionate în a 2015 cuprinde computer tomograf, aparat pentru radiografie şi radioscopie digitală, linie completă de videoendoscopie, linie completă de chirurgie laparoscopică, masă chirurgicală radiotransparentă, ureteroscop, braţ mobil, sistem avansat full HD pentru chirurgie artroscopică, criomicrotom pentru Serviciul de Medicină Legală, linie completă de chirurgie laparoscopică pentru Ginecologie şi două defibrilatoare pentru Secţia de Cardiologie.

„Dacă ne uităm pe listă, vom observa că toate specialităţile chirurcicale şi-au upgradat serviciile în sensul că oferă servicii calitativ superioare, fac laparoscopii, fac artroscopii, ureteroscopii, deci nu se mai lucrează pe chirurgie clasică, chirurgie care prezintă riscul infecţiilor intraspitaliceşti, germeni. Practic în momentul acesta se reduce şi durata de internare.”, a declarat miercuri, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, medicul Cristian Jianu.

Dotarea unităţii medicale cu această aparatură scade şi cheltuielile spitalului întrucât nu se mai folosesc antibiotice postoperatorii de protecţie sau alte medicamente absolut necesare chirurgie clasice.

Oana Buzatu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top