marți , 7 decembrie 2021
NEWS ALERT

CE AU GĂSIT ANCHETATORII ASUPRA ADINEI DUICU, LA PERCHEZIȚIA DE DUPĂ BACALAUREAT

Familia Duicu a făcut public procesul verbal întocmit de poliţişti în cazul fiicei fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, despre care au fost sesizaţi că ar fi copiat cu un handsfree la testul scris la chimie, ultima probă a examenului de bacalaureat.

IMAG0863

În documentul respectiv se arată că asupra fiicei lui Adrian Duicu, Adina Duicu, nu au fost găsite bunuri, înscrisuri sau valori, ci doar suma de 300 de lei care i-a fost înapoiată.

”Cu ocazia percheziției corporale, asupra numitei Duicu Adina Bianca a fost găsită suma de 300 de lei. Alte bunuri, înscrisuri sau valori care să intereseze organele de urmărire penal, nu au fost identificate. Percheziția s-a desfășurat într-o sală profesorală din cadrul Colegiului Național Dierna”, se arată în documentul semnat de anchetatori, vineri, după ultima probă a examenului de bacalaureat.

Pe de altă parte, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi a înfiinţat o comisie care să verifice dacă ”metodologia în vigoare” a fost aplicată corect la Colegiul Tehnic ”Dierna” din Orşova, unde au fost semnalate suspiciuni de fraudă la bacalaureat care o vizau pe fiica fostului şef al CJ Adrian Duicu.

”În ceea ce priveşte situaţia semnalată la subcomisia de examen Colegiul Tehnic «Dierna» Orşova, aceasta face cazul unei cercetări penale care nu a perturbat procesul de examinare a candidaţilor, fiind începută după desfăşurarea ultimei probe scrise a bacalaureatului”, se mai precizează în comunicat.

Reprezetanţii ISJ Mehedinţi precizează că în funcţie de rezultatele analizei se vor decide măsurile cuvenite.

Totodată, reprezentanţii ISJ susţin că probele s-au desfăşurat ”în deplină normalitate”, nefiind semnalate cazuri deosebite.

Procurorii şi poliţiştii din Orşova au fost sesizaţi, vineri, despre o posibilă fraudă la proba de chimie a bacalaureatului la Colegiul Tehnic „Dierna” din Orşova, care o viza pe fiica lui Adrian Duicu. În urma sesizării, la ieşirea de la proba scrisă la chimie, un procuror şi un poliţist au aşteptat-o pe eleva suspectată de fraudă.

în momentul în care Adina Duicu a fost verificată de către anchetatori pentru a se stabili dacă asupra sa erau dispozitive de transmisie de tip handsfree, mama tinerei, respectiv soţia lui Adrian Duicu, l-ar fi îmbrâncit pe poliţist. În urma altercaţiei, poliţistul s-a ales cu câteva zgârâieturi.

Procurorii Parchetului Tribunalului Mehedinţi au întocmit dosar penal în cazul fiicei fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi Adrian Duicu, despre care au fost sesizaţi că ar fi copiat cu un handsfree la testul scris la chimie, ultima probă a examenului de bacalaureat, susţinut la Colegiul Tehnic ”Dierna” din Orşova. Adina Duicu a fost audiată, vineri, de procurori.

Tototdată, Parchetul Judecătoriei Orşova a preluat cazul de posibil ultraj care o vizează pe soţia fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Mariana Duicu.

Într-o intervenţie telefonică la postul Realitatea TV, Adrian Duicu a declarat că fiica sa nu a copiat la examenul de bacalaureat, asupra sa negăsindu-se niciun dispozitiv de tip handsfree, iar acest fapt va fi stabilit de ancheta care s-a deschis.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri, că vor fi luate cele mai drastice măsuri dacă se va dovedi că a fost fraudă la bacalaureat, la Colegiul ”Dierna” din Orşova, precizând că în cazul unei posibile implicări a unor profesori, sancţiunile pot merge până la desfacerea contractului de muncă.

Oana Mitu

loading...


Un Comentariu

  1. Foarte interesanta stirea, nu prea publica lumea astfel de lucruri.

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top