duminică , 5 decembrie 2021
NEWS ALERT

CE REFLECTĂ EVALUAREA NAŢIONALĂ?

La Şcoala Numărul 14 din Drobeta Turnu Severin, unii elevi s-au îmbrăţişat sâmbătă, iar alţii au plâns pe umerii părinţilor, nemulţumiţi de notele obţinute la evaluarea naţională.

EVALUARE 1Cei nemulţumiţi de notele obţinute şi-au aruncat oful pe colegii de clasă care au avut note mari, deşi în timpul anilor prestaţia la clasă a acestora a fost mult mai slabă.
„Mi-e ciudă că unii puteau să rămână corigenţi la matematică şi au luat 9,50. Nu îmi explic cum.”, a spus o absolventă a clasei a VIII-a cu obrajii scăldaţi în lacrimi, după ce a văzut că a obţinut media 7,40. Tânăra a susţinut probele eliminatorii pentru a urma Liceul Ştefan Odobleja din Drobeta Turnu Severin , are media celor patru ani 9,17, iar media de 7,40 obţinută la evaluarea naţională îi dă mari emoţii.
Mama tinerei a încurajat-o că lucrurile vor merge bine în continuare, deşi consideră şi ea prea mare decalajul dintre notele din cei patru ani şi media de la evaluarea naţională.
„Ea a avut în fiecare an peste 9 şi ceva, iar anul ăsta a terminat cu 9,11 clasa a VIII-A şi a luat 7,40 la evaluarea naţională. Ea este nemulţumită pentru că ştie că a avut colegi care nu au învăţat în cei patru ani şi acum au luat note mari.”, a declarat femeia.

Cum astfel de discrepanţe nu au fost puţine, se naşte întrebarea: ce reflectă evaluarea naţională, pregătirea elevilor sau forţa părinţilor dornici să-şi sprijine pe cât pot odraslele ca să obţină un loc la unul dintre cele mai bune licee?

Inspectorul şcolar general al IŞJ Mehedinţi, Marian Şuţă a declarat sâmbătă pentru mhalert.ro că rezultatele sunt mulţumitoare şi speră ca ele să reflecte pregătirea elevilor.

„Procentul de note peste 5 este de 74,39%. Pe discipline, avem la matematică 75,36% şi la limba romana 76,9%. Per ansamblu sunt mulţumitoare. Subiectele au fost care au fost, eu sper că rezultatele sunt datorită pregătirii elevilor, ca urmare a semnalelor date în anii anteriori. Mie, ca profesor mi s-au părut mai uşoare, dar una este să fii profesor, alta este să fii elev. Le luăm aşa cum sunt, au fost probabil ceva mai accesibile dar, un elev atunci când este pregătit, fie că sunt uşoare, fie că sunt grele, are rezultate, iar dacă nu eşti pregătit, cum sunt cazuri şi de data aceasta, nu pot depăşi nota 5.”, a declarat Şuţă.

Un alt adolescent care se consideră nedreptăţit la limba română va depune contestaţie. Dă vina pe profesorii exigenţi.

„Consider că la română cam la toată lumea s-a mai tăiat din rezultat pentru că au fost corectate de profesori de liceu, la matematică nu aveau ce să taie. 6,85 la română şi 8, 15 la matematică. La română o să depun contestaţie, vreau să merg la Ţiţeica sau la Pedagogic.”, a declarat tânărul.

În judeţul Mehedinţi, la evaluarea naţională s-au înscris 2314 elevi, evaluaţi fiind 2265 elevi, în timp ce diferenţa reprezintă numărul celor care au absentat.

Oana Mitu

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top