miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CE RISCA TREI SARBI CARE AU FOST PRINSI INCERCAND SA INTRE IN ROMANIA CU BARCA

Trei cetăţeni sârbi care intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a participa la o sărbătoare religioasă de pe teritoriul Romaniei, au fost reţinuţi de un echipaj al Politiei de Frontiera, aflat pe o ambarcaţiune rapidă de intervenţie.

sarbi o mare 1

Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II se aflau în timpul executării serviciului de supraveghere a frontierei de stat, când au observat, pe direcţia localităţii Ostrovul Mare, judetul Mehedinti, o barcă pescărească sârbească care intenţiona să intre în apele teritoriale ale României.

Poliţiştii au monitorizat ambarcaţiunea, astfel că au observat că în aceasta se află trei persoane, care au coborât pe malul românesc, intenţionând astfel să se deplaseze către interiorul tarii noastre.

“Echipajul poliţiei de frontieră a luat măsura reţinerii şi identificării persoanelor în cauză şi au stabilit că aceştia se numesc A. Lubce, în vârstă de 67 de ani, A. Mile, în vârstă de 48 de ani şi D. Djunic, în vârstă de 42 de ani; toţi din Republica Serbia. La controlul ambarcaţiunii, poliţiştii de frontieră au găsit cinci lansete de pescuit, o trusă de pescuit, un motor cu rezervor de bezină şi trei vâsle.”, se arată într-un comunicat de presă al Serviciului Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Bărbaţii au declarat că intentionau să ajunga ilegal in Romania pentru a veni la sărbătoarea religioasă a Rusaliilor care avea loc în localitatea Ostrovul Mare.

În cauză s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, iar in baza acordurilor de frontieră, după terminarea cercetarilor, cele trei persoane au fost predate autorităţilor de frontieră sârbe. Săvârşirea unei asemenea infracţiuni se pedepseşte cu închisoarea pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 3 ani.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top