duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CE SPUN PRIMĂRIA, CASA DE CULTURĂ ŞI ISU DESPRE AMÂNAREA EVENIMENTELOR DE LA PALATUL CULTURII

Cu două zile înainte de inaugurarea Palatului Culturii din Drobeta Turnu Severin, autorităţile amână evenimentul şi toate acţiunile programate în cadrul Zilei Culturii Severinene. Motivul principal este acela că nu se poate face recepţia finală a lucrărilor efectuate aici pe fonduri europene în ultimii cinci ani, întrucât anumite norme de siguranţă la incendiu nu sunt respectate. Constatările au fost făcute ieri în timpul unui control, iar pentru a se obţine avizul ISU este nevoie de remedierea neregulilor. Acţiunile culturale care urmau să aibă loc săptămâna viitoare la Severin s-au amânat pentru a doua parte a lunii ianuarie.

isu

Pompierii au făcut verificări la Palatul Culturii din Drobeta Turnu Severin în cursul zilei de joi. Au vrut să se asigure că obiectivul cultural grandios, reabilitat cu fonduri europene îndeplineşte normele pentru avizul ISU în caz de incendiu.

„Până acum, ca şi nereguli constatate de noi: nu au fost montaţi toţi detectorii de incendii pe spaţiile adiacente sălii de spectacole: camere actori, holuri de circulaţie, săli de recepţie. La două sau trei trape de evacuare a fumului nu au fost efectuate legăturile cu centrala de semnalizare şi alarmare, hidranţii de incendiu interiori încă nu sunt dotaţi. Din punct de vedere al iluminatului de securitate, acesta este complet în sala de spectacole dar în zona adiacentă nu este încă finalizat şi nu sunt finalizate etanşeizările în pereţi ale conductelor. Nefiind finalizate aceste lucrări, în momentul în care vorbim nu putem elibera autorizaţie de securitate la incendiu.”, a declarat prim-adjunctul ISU Mehedinţi, Ion Vintilă, în cadrul unei conferinţe de presă.

Aceste ultime lucrări s-ar putea finaliza în câteva zile, dar municipalitatea a decis să amâne toate evenimentele culturale pentru a doua parte a lunii ianuarie.

“Nu avem un proces verbal de recepţie finalizat chiar cu observaţii, drept pentru care s-a luat decizia amânării desfăşurării evenimentelor artistice. Se amână pentru a doua parte a lunii ianuarie, pentru întocmirea procesului verbal de recepţie. “, a declarat city managerul municipiului Drobeta Turnu Severin, Nicolae Paponiu, care a adăugat că deficienţele constatate se vor face pe cheltuiala constructorului.

Inaugurarea lucrărilor la Palatul Cultural Teodor Costescu era programată pentru data de 13 decembrie, când urma să se desfăşoare şi ediţia a VII-a  a Galei Premiilor de Excelenţă, dar şi  spectacole de teatru, balet, operă, un Vernisaj de expoziție  Ştefan Popa Popa´S, un concert al Orchestrei  Filarmonicii “Oltenia” Craiova, lansarea volumului -”DULCI – Jurnalul Unui Câine scris de Puric Dan”, dar şi un spectacol de muzică populară. Toţi artiştii au fost anunţaţi că evenimentele au fost amânate.

„Ca o om de experienţă într-un teatru, vreau să vă spun că această clădire, (n.r. Palatul Culturii) şi această sală de spectacole se constituie într-un obiectiv complex, competitiv la nivel naţional.”, a spus directorul Casei Municipale de Cultură, Ion Dinulescu, acesta adăugând că actorii care urmau să evolueze pe scena Palatului Culturii au fost anunţaţi în timp util despre amnarea evenimentelor, astfel că nu sunt probleme din acest punct de vedere.

Palatul Culturii „Teodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin a fost reabilitat printr-un proiect derulat cu fonduri europene în valoare de peste 57 milioane de lei care a cuprins şi lucrările de la Cetatea Severinului. Obiectivul s-a închis pentru modernizare în anul 2010, iar termenul final este 31 decembrie 2015.

Oana Buzatu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top