miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CE TREBUIE SĂ ŞTIE CEI CARE VOR SĂ INTRE ÎN POLIŢIE! Au început înscrierile

Astăzi au început înscrierile pentru angajările în poliţie din sursă externă. În Mehedinţi este vorba despre 25 de posturi scoase la concurs, toate pentru funcţii de agent de poliţie în cadrul unor posturi din mediul rural. Zeci de persoane s-au aşezat încă de la primele ore ale dimineţii la rând, pentru a se înscrie. Cei care nu au reuşit o pot face până în data de 8 aprilie, în fiecare zi până la oa 14.00. Reprezentanţii Inspectoratului atrag atenţia că pentru a fi poliţist este nevoie în primul rând de vocaţie. Cei care vor să intre în Poliţie se gândesc, însă, doar la faptul că vor avea un loc de muncă sigur.

insrieri politie1

Toate cele 25 de posturi sunt de subofiţer agent de politie, iar ele sunt repartizate la posturile de poliţie din mediul rural, ca şi ajutor şef de post. Până în data de 8 aprilie inclusiv, între orele 9 – 14 candidaţii pot merge la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie al judeţului Mehedinţi să depună cererea de înscriere şi o declaraţie. Ulterior, până în data de 15 aprilie, ei trebuie să aducă în volum complet dosarul de înscrierile. Documentele care trebuie ataşate se regăsesc pe site-ul poliţiei mehedinţene, inclusiv fişa medicală. Deocamdată nu se ştie unde se vor susţine probele sportive, testul psihologic şi testul grilă. Una dintre variante este Şcoala de subofiţeri de la Câmpina, iar cealaltă – sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi.

lohon, grigore

„În funcţie de afluxul de candidaţi, se va stabili şi locaţia şi ora pentru testele psihologice, locaţia pentru probei sportive, dar şi locaţia pentru data de 14 mai, unde se va susţine proba scrisă – testul grilă cu 60 de întrebări cu un singur răspuns corect.”, a declarat luni, şefa Serviciului Resurse Umane din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, comisar şef Romaniţa Grigore.

„Posturile scoase la concurs sunt din specialitatea ordine publică şi repartizate la posturile de poliţie locală. Vorbim despre 25 de posturi din sursă externă şi un post de reîncadrare. Important de precizat pentru persoanele interesate, să acceseze site-ul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi – mh.politiaromana.ro, la secţiunea Carieră – posturi scoase la concurs, unde vor fi identificate toate datele necesare.”, a declarat comisar Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţeand e Poliţie Mehedinţi.

iscrieri 2

Pe site-ul Inspectoratului se găsesc condiţiile de înscriere, perioada, modul de selecţie. Reprezentanţii IPJ Mehedinţi  spun că datele sunt actualizate în timp real, astfel că toate noutăţile vor fi publicate acolo. De altfel, candidaţii nu vor fi informaţi personal cu privire la promovarea sau nu a probelor, ci datele vor fi publicate pe site.

Cei care se înscriu pentru unul din cele 25 de posturi scoase la concurs se gândesc în primul rând, că în Poliţie vor avea un loc de muncă sigur şi bine remunerat, la nivelul judeţului. Până luni, în jurul prânzului, se înscriseseră 45 de persoane.

inscrieri 3

De partea cealaltă, având în vedere numărul mare de candidaţi care au mers la înscriere încă din prima zi, reprezentanţii Inspectoratului, care au o întreagă carieră în spate spun că pentru a fi poliţist este nevoie în primul rând de vocaţie. În plus, cei care vor fi declaraţi admişi nu se vor putea la altă structură decât cea în care au promovat concursul pe o perioadă de trei ani.

„Este important ca dumnealor, (n.r. candidaţii) să cunoască faptul că numirea în funcţia de şef de post implică o serie de responsabilităţi şi atribuţii pe care ai le au de sdesfăşurat acolo. Nu întotdeauna condiţiile de la postul de poliţie din mediul rural corespund cu aşteptările lor, mai ales dacă dumnealor provin în majoritate, din mediul urban. A veni şi a fi poliţist este în primul rând o vocaţie, adică în acelaşi timp, poliţistul trebuie să fie foarte ferm în aplicarea legii, va trebui să joace rolul unui confident şi consilier la nivelul comunităţii locale, acolo unde va sta trei ani de zile.”, a mai spus cms. şef Romaniţa Grigore.

Important de ştiut că fiecare candidat optează la înscriere pentru un singur loc din cele 25. Nu există posibilitatea ca o persoană să candideze pentru funţie similară la mai multe posturi. IPJ Mehedinţi a scos şi un post pentru reîncadrarea în Poliţie.

Oana Buzatu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top