duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CEI ŞASE REŢINUŢI PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ DE 3,3 MILIOANE DE EURO AU FOST LĂSAŢI ÎN LIBERTATE DE TRIBUNALUL MEHEDINŢI

Cele şase persoane reţinute pe bază de ordonanţă ca fiind suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de 3,3 milioane de euro, între care şi mătuşa lui Leo de la Strehaia au fost lăsaţi în libertate de Tribunalul Mehedinţi, fără nicio altă măsură restrictivă.

1-doamna-cu-pantofii-de-aur-are-probleme-cu-legeaTribunalul Mehedinţi a judecat joi după-amiază propunerea de arestare preventivă a celor şase personae reţinute de poliţişti şi procurori între care Stela Mihai, autoproclamata preşedinta romilor din Strehaia şi mătuşa lui Leo de la Strehaia, a fiului şi fiicei acestuia.

“Respinge ca neîntemeiată propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi (…). Dispune punerea în libertate a inculpaţilor reţinuţi: Miroslavici Mircea Ion, Mihai Mitea zis „Mitel”, Mihai Stela, Mihai Claudia, Mihai Lenuţa şi Mihai Mircea zis „Butoi”, dacă nu sunt arestaţi în altă cauză.”, se arată pe portalul Tribunalului Mehedinţi.

Magistraţii nu au dispus nicio altă măsură restrictivă în cazul celor şase, iar cheltuielile de judecată.

Poliţiştii din cadrul IPJ Mehedinţi au desfăşurat miercuri, nouă percheziţii la Strehaia, dar şi la Baia Mare, fiind vizate mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar cu un prejudiciu de aproximativ 3,3 milioane de euro.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării sunt bănuiţi că, în perioada 2008 – 2013, în calitate de reprezentanţi ai societăţilor comerciale, ar fi dispus înregistrări de tranzacţii comerciale fictive, iar sumele de bani obţinute ar fi fost introduse ulterior în circuitul economic al societăţilor administrate, prejudiciul creat bugetului statului fiind estimat la aproximativ 3,3 milioane de euro.

De la vila din Strehaia a Stelei Mihai, mătuşa lui Leo de la Strehaia au fost ridicate şi trei autoturisme de lux: BMW X6, BMW X5 şi Audi A4, a căror valoare este de aproximativ 100 000 de euro, dar şi mai multe documente.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top