miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

VIDEO: CETĂȚENI SÂRBI PRINȘI ÎN FLAGRANT, ÎN TIMP CE ADUCEAU ȚIGĂRI DE CONTRABANDĂ CU BARCA, ÎN ROMÂNIA

Doi cetățeni sârbi au fost reținuți pentru 24 de ore, după ce au fost prinși de polițiștii de frontieră mehedințeni transportând ilegal, cu barca pe Dunăre, 19 colete, în care se aflau 17 000 pachete cu țigări de contrabandă.

tigari pe dunare

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliția de Frontieră Mehedinși, o echipă de supraveghere operativă,  împreună cu echipajul unei ambarcaţii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin, a observat cu ajutorul sistemului radar şi al mijloacelor de vedere pe timp de noapte o ambarcaţie cu motor care s-a desprins de la malul sârbesc al fluviului Dunărea şi se îndrepta spre malul românesc la  adăpostul întunericului.

După o supraveghere operativă de aproximativ 15  minute, poliţiştii de frontieră severineni au observat că ambarcaţia cu motor, în care se aflau doi bărbaţi, a intrat în apele teritoriale ale României, pe direcţia râului Topolniţa, cu intenţia de a acosta la  malul românesc.

În momentul acostării, poliţiştii de frontieră au executat somaţia legala prin voce, conducătorul ambarcaţiei cu motor supunându-se acesteia. Poliţistii de frontieră au luat măsura imobilzării celor două persoane şi indisponibilizării ambarcaţiei în care se aflau ţigările de contrabandă.

În urma cercetărilor s-a stabilit că persoanele în cauza sunt D. Dalibor, în vârstă de 30 de ani şi G. Igor în vârstă de 28 de ani, ambii cetăţeni sârbi.

20160709_050635

La cercetarea la faţa locului şi controlul ambarcaţiei, poliţiştii de frontieră au descoperit 19 colete în care se aflau 16.950 de pachete cu ţigări netimbrate,  mărcile Marble şi Ashima, pe care cei doi cetăţeni sârbi intenţionau să le livreze în din judeţul Mehedinţi.

În prezent, cei doi sunt  cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi intrarea în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, iar fata de acestia procurorul investit in cauză a dispus măsura reţinerii acestora  pentru 24 de ore.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top