miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

VIDEO CIRCULATIA BLOCATA PE CALEA FERATA, DE UN TREN DERAIAT LA ORSOVA

Circulația feroviară pe magistrala Timișoara este blocată după ce un tren destinat transportului de marfă a deraiat în județul Mehedinți, în apropierea orașului Orșova, două garnituri cu persoane așteptând în apropierea incidentului repunerea tremnului pe șine pentru a-și continua drumul.

tren

Incidentul s-a produs vineri dimineața, în apropierea municipiului Orșova, când un tren destinat transportului de cereale a deraiat.

Primele informații arată că trenul format din 35 de vagoane era gol în momentul incidentului, iar două dintre cele patru vagoane deraiate s-au răsturnat.

La ora transmiterii acestei știri circulația feroviară este blocată două trenuri de persoane așteptând în propierea incidentului să-și poată continua drumul.

Astfel, este în așteptare un tren care se deplasa pe ruta Orșova – Caransebeș și un altul care circula între București – Timișoara.

La fața locului, angajații CFR urmează să decidă cum vor repune garniturile deraiate pe ține.

La acest moment, oficialii din Căile Ferate nu pot preciza un interval orar în care se va relua circulaţia feroviară pe magistrala Bucureşti-Timişoara. În staţia CF Orşova urmează să sosească două trenuri ajutătoare cu macarale atât de la Regionala CF Craiova, cât şi cea de la Craiova pentru a repune vagoanele deraiate pe şine.

„Din câte am constatat împreună cu colegii, trenula venit se pare deraiat dinspre Turnu Severin pe o porţiune de aproximativ 3000 de metri şi aici, la intrare în staţie, a deraiat peste marcaje şi se vede la faţa locului modul cum arată aceste vagoane. Cel mai grav este faptul că s-a perturbat circulaţia trenurilor pe relaţia Timişoara-Bucureşti. Acum se face la o transbordare de la Turnu Severin la Băile Herculane şi mai e un tren internaţional de la Bucureşti la Budapesta, care va fi deviat pe ruta Filiaşi-Tg Jiu- Petroşani-Arad, nu o să mai ajungă în Timişoara. Pentru următoarele trenuri, călătorii vor fi transbordaţi pe distanţa Turnu Severin- Băile Herculane şi le vor prelua alte garnituri”, a precizat Alexandru Simu, directorul Regionalei CF Timişoara, prezent la faţa locului.

Avariile se vor stabili ulterior, însă operaţiunea de repunere pe şine a vagoanelor deraiate este destul de complexă şi va dura câteva ore bune.

„Va trebui să tragem primele trei vagoane care se află pe şine în prima staţie Vârciorva ca să avem front de lucru. Aşteptăm să soseasă trenul de ajutor cu macara de la Craiova, iar cel pe care îl avem la Deva este pe drum, dar va dura”, mai spune Alexandru Simu.

Deocamdată nu se pot preciza cauzele producerii acestui accident, însă după cum spun reprezentanţii Căilor Ferate, locomotova are o nadă, o dischetă care se descarcă şi se verifică exact cu ce viteză a circulat pe o anumită porţiune. Oficialii din Regionala CF Timişoara exclud însă posibilitatea ca linia ferată să fie avut probleme întrucât înainte de a se produce acest accident, prin staţia de la Orşova trecuse spre Bucureşti un tren de călători, care s-a întâlnit de altfel cu trenul marfar în staţia de la Vârciorova.

La faţa locului este prezent şi un echipaj de pompieri, cu o autospecială cu apă şi spumă, din cadrul Detaşamentului Orşova, pentru a asigura măsurie de apărare împotriva incendiilor.

„În această dimineaţă, la ora 06.30, I.S.U. Mehedinţi a fost informat de către un reprezentant CFR, despre producerea unui accident feroviar, în urma căruia, două vagoane, unul încărcat cu fier vechi, celălalt gol, au deraiat în zona Gării Orşova. În timpul deraierii, o consolă a unui stâlp a fost ruptă. Garnitura, aparţinând CFR marfă, era formată din 35 de vagoane şi se deplasa spre Caransebeş. Traficul feroviar este întrerupt, transbordarea pasagerilor din trenurile de călători se face cu autocarul între staţiile CFR Dr.Tr.Severin şi CFR Băile Herculane. Pentru repunerea vagoanelor pe şine acţionează CFR Timişoara”, spune Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”.

 

 

 

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top