marți , 7 decembrie 2021
NEWS ALERT

CJ MEHEDINȚI A CUMPĂRAT APARATURĂ MEDICALĂ PENTRU SPITALUL JUDEȚEAN

24 de monitoare și două stații au ajuns astăzi la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin. Aparatura va monitoriza funcțiile vitale ale pacienților diagnosticați cu noul virus în corpul de Terapie Intensivă amenajat în fosta Secție ORL din Spitalul Județean de Urgență din Drobega Turnu Severin.

C558D169-E134-49FD-8EDC-47F30EC37121Este primul lot livrat de furnizori, din aparatura achiziționată de Consiliul Județean Mehedinți cu fonduri europene, în valoare de peste trei milioane lei, pe Programul Operațional Regional în cadrul unui proiect pe care CJ Mehedinți îl are în derulare pentru reabilitarea și modernizarea Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin.

034FE787-435D-4451-89F2-5419F2246AC1“În prima fază, în noul compartiment de ATI se vor monta opt monitoare şi o staţie astfel încât, în fiecare salon, personalul medical să aibă posibilitatea să urmărească în același timp starea celor opt pacienţi. De asemenea, avem şi un aparat de ventilaţie mecanică care va fi folosit pentru pacienţii ajunşi în stare gravă la ATI, infectaţi cu COVID-19. S-au mai comandat şi alte aparate de ventilaţie, în completare faţă de cele pe care le-a achiziţionat spitalul, însă termenul de livrare este puţin mai lung din cauza solicitărilor foarte mari de pe piață în această perioadă. În aproximativ două săptămâni vor ajunge, am primit asigurări că vor ajunge.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Restul aparaturii între care și nouă ventilatoare urmează să fie aduse la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severim în perioada următoare.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top