miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CJ MEHEDINTI DEPUNE CERERI DE FINANTARE PENTRU REABILITAREA SPITALULUI JUDETEAN SI SECTIEI DE PSIHIATRIE

Clădirea Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin va fi reabilitata cu fonduri europene. Cel puțin asta își propun reprezentanții Consiliului Județean care urmează să depună o cerere de finanțare în acest sens. Astăzi, consilierii județeni au fost chemați în ședință de îndată pentru a aproba o serie de documente necesare depunerii cererii. O altă finanțare se va solicita pentru reabilitarea secției de Psihiatrie.

spitalConsilierii județeni au aprobat documentele necesare depunerii a două cereri de finanțare pentru reabilitarea clădirii Spitașlului Județean și a clădirilor de la Secția de Psihiatrie.
Finanțarea celor două cereri se solicită pe Programul Operațional Regional, iar cele două clădiri sunt singurele care s-au încadrat în condițiile cerute, în urma expertizelor efectuate.
Lucrarea de reabilitare a Spitalului Județean ar urma să fie una amplă, care vizează rețeaua electrică, cea termică, dar și achiziția de pompe de căldură și o centrală pe gaz ca sursă alternativă de căldură.

Presedinte CJ Mehedinti„Am aprobat ultimele documente necesare în vederea depunerii a două cereri de finanțare. Pentru eficientizarea energetica a cladirii Spitalului Judetean, dar și a clădirilor Sectiei de psihiatrie, singura sectie exterioara care a îndeplinit condițiile pentru a primi fonduri europene. Este vorba despre o lucrare de 36 mil lei, finantata în mare parte din fonduri europene, pe Programul Operational Regional. Vor fi refacute reteaua termica, reteaua sanitara, reteaua electrica, se vor achizitiona pompe de caldura, centrala pe gaz ca sa avem o sursa alternativa de incalzire a spitalului.”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Aladin Georgescu.

În ceea ce privește Secția de Psihiatrie, cererea de finanțare are o valoare de 2 800 000 lei. Cele două lucrări de reabilitare ar trebui să se desfășoare în 18 luni de la semnarea contractului.

Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top