duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CJ MEHEDINȚI VREA SĂ MODERNIZEZE ȘI SĂ DOTEZE AMBULATORIUL SPITALULUI JUDEȚEAN CU FONDURI UE

Consiliul Județean Mehedinți depune un proiect pe Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, în vederea atragerii de fonduri europene pentru modernizarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului de specialitatr al Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin.

D3BCFC34-5220-40EB-BE2F-3DC6349E3C8EComisiile de specialitate din cadrul Consiliului Județean Mehedinți au aprobat vineri, 24 august, indicatorii tehnico-economici și studiul de fezabilitate în cazul proiectului „Extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin”, ce urmează a fi depus.

Valoarea totală a investiției este de 12 055 298,60 lei.
Astfel, în urma implementării proiectului, se va moderniza ambulatoriul actual, se va construi un nou corp de clădire, în vecinătatea celui existent, se vor realiza alei și trotuare de circulație pietonală, precum și amenajări peisagistice. Totodată, se vor dota cabinetele medicale cu aparatură și mobilier și se vor înființa alte cabinete pentru specializări precum: dermato-venerologie, nutriție și boli metabolice, hematologie, psihologie medicală, evaluare psihologică, destinate diagnosticării și tratării pacienților în regim Ambulatoriu.
Dotarea Ambulatoriului presupune achiziția de aparatură și echipamente moderne necesare actului medical de calitate precum RMN, Videodermatoscop, Ecograf dermatologic de înaltă rezoluție, Videocolposcop, două aparate Ecograf 4D.

EC028048-261F-4CF8-9D26-C390209461FCPotrivit președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, ținta obiectivului este de a adapta Ambulatoriului de specialitate al celei mai mari unități spitalicești din județul Mehedinți la normele medicale superiore în conformitate cu soluțiile moderne și standardele de performanță la nivel internațional.
Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni, 12 din ele fiind pentru executarea efectivă a lucrărilor.

De asemenea, Consiliul Județean Mehedinți a depus cerere de finanțare pentru extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului din Drobeta Turnu Severin, de curând, reprezentanții Agenției de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia efectuând vizita de precontractare a proiectului.

Contractul de finanțare, în valoare de 9,6 milioane lei ar urma să se semneze în cursul săptămânilor viitoare.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top