joi , 17 iunie 2021
NEWS ALERT

CLĂDIREA FINANŢELOR PUBLICE ORŞOVA ŞI ZECI DE GOSPODĂRII INUNDATE. ISU MEHEDINŢI A SUPLIMENTAT FORŢELE DE INTERVENŢIE

Clădirea Finanţelor Publice Orşova, a fost inundată luni, dimineaţa, apa acoperind garajul şi zona tezaurului instituţiei, pompierii intervenind de asemnea, în zeci de gospodării inundate, în judeţul Mehedinţi, în urma precipitaţiilor, fiind nevoie de suplimentarea forţelor.

DSCF8817Directorul Finanţelor Publice Orşova, Alexandra Băloi a declarat luni dimineaţa, că la începerea programului, angajaţii au constatat că în instituţie, apa a acoperit garajul instituţiei, dar şi încăperea în care se află tezaurul şi arhiva.

„Am sunat la 112 şi aşteptăm echipaje de pompieri care să intervină. Apa ajunge şi la trei metri în garaj şi în încăperea în care se află tezaurul şi arhiva instituţiei. Apa a afectat întreaga clădire, nu se mai poate ieşi şi nici intra, întrucât toată apa de pe străzi se scurge în clădire.”, a declarat şefa Finanţelor Publice Orşova.

Tot la Orşova, traficul rutier este afectat în mai multe zone ale municipiului, de apa care s-a strâns pe străzi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, zona municipiului Orşova este cea mai afectată de precipitaţiile căzute în cursul nopţii de duminică spre luni, pompierii fiind solicitaţi să intervină la zeci de gospodării afectate, conducerea luând  măsura suplimentării forţelor care să intervină.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Mehedinţi, Ramona Nistor, angajaţii ISU care ar fi trebuit să plece acasă luni dimineaţa au rămas la lucru şi în cursul zilei de luni.

„Mai multe echipaje de pompieri din cadrul ISU „Drobeta” au intervenit,cu autospeciale de intervenţie şi motopompe, pentru evacuarea apei acumulată în mai multe curţi ale unor gospodării din localităţile Dr.Tr.Severin, Orşova, Dudaşul Schelei, Brezniţa de Ocol, Baia de Aramă, Burila Mare, dar şi pentru evacuarea apei din parcările unor instituţii publice şi a unui bloc de locuit din localitatea Gura Văii. Totodată,  25 de pompieri din cadrul ISU „Drobeta” acţionează cu ajutorul a 5 autospeciale, 1 autocamion şi 4 motopompe, în mai multe zone ale judeţului Mehedinţi, pentru evacuarea apei acumulată ca urmare a căderilor abundente de precipitaţii. În localitatea Eşelniţa pompierii acţionează pentru evacuarea apei din mai multe gospodării.”, a mai declarat Ramona Nistor.

De asemenea, serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă au intervenit şi ele pentru evacuarea apei din gospodării, în localităţile Burila Mare, Eşelniţa şi Dr.Tr.Severin.

Luni dimineaţa, traficul rutier pe Drumul Naţional 6, între Drobeta Turnu Severin şi Orşova a fost afectat în urma scurgeruilor de pe versanţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Nicolae Lohon, în urma intervenţiei drumarilor, carosabilul a fost degajat, circulaţia revenind la normal pe DN 6.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top