luni , 29 noiembrie 2021
NEWS ALERT

CLĂDIREA SECȚIEI DE POLIȚIE SCOASĂ LA LICITAȚIE, POLIȚIȘTI CHIRIAȘI LA IZVORUL BÂRZII

Așa arată postul de poliție din comuna Breznița Ocol

Mare parte dintre posturile de poliție din Mehedinți sunt într-o stare avansată de degradare, nu au autorizație sanitară, nu au apă curentă și au toaleta în curte. Mai mult, IPJ Mehedinți a ajuns în inedita situație de a plăti chirie pentru o clădire în care funcționează o secție de poliție. Este vorba de secția din comuna Izvorul Bârzii, aflată într-o clădire la fel de degradată, care aparține fostei fabrici de apă grea, administrată acum de un lichidator judiciar care primește chirie de la IPJ.

Unul dintre cele mai degradate posturi de poliție din Mehedinți a fost cel din Breznița Ocol. Prin 2018, în clădirea care stătea să cadă pe polițiști, nu s-a mai putut lucra: “În urmă cu doi ani de zile au apărut crăpături în structura de rezistență a clădirii, fapt pentru care conducerea inspectoratului a luat decizia ca lucrătorii acestui post de poliție să fie mutați, pentru că nu se mai putea lucra și erau puși în pericol”, spune Iulian Dăogaru, președintele Sindicatului Polițiștilor din Mehedinți.

Chiriași într-o clădire a RAAN, scoasă la licitație

În aceste condiții. polițiștii au fost mutați la Izvorul Bârzii. Dar ce credeți, oamenii legii au găsit condiții mai bune în clădirea care este adăpost pentru două posturi de poliție, dar și pentru lucrătorii secției? De-a dreptul absurd este că și acel imobil este într-o stare destul de avansată de degradare, nu are căldură, nu are apă curentă și nici canalizare, după cum spune și Adrian Lăzăroniu, președintele Europol Mehedinți. “La Breznița Ocol postul s-a dărâmat complet, nu a mai putut fi funcțional, nu mai poate fi reparat. Din 2018 ne-am mutat la Secția de Poliție Izvorul Bârzii și această clădire fiind de fapt a altei instituții, a RAAN-ului, care este în insolvență și, într-un fel, stăm în chirie. Sunt două posturi de poliție și lucrătorii de la secție, în șapte, opt birouri. Birouri care nu au încălzire centralizată, se merge cu calorifere, (n.n. pe curent) nu mai vorbim de canalizare, apă, sunt condiții foarte proaste, mai ales în această perioadă de pandemie”, încheie Adrian Lăzăroniu.

Mai mult, sursele noastre spun că secția se află într-o situație de-a dreptul absurdă prin faptul că ar fi fost scoasă la licitație, odată cu celelalte clădări din patrimonial Romag Prod. Ceea ce înseamnă că în momentul în care clădirea va fi vândută, dacă nu cumva va deveni a statului, în contul datoriilor RAAN către bugetul de stat, polițiștii vor fi puși în situația să mute secția de la Izvorul Bârzii într-o altă locație, care deocamdată nu există.

70 % din posturile din rural, foarte degradate

Sindicaliștii susțin că mare parte dintre posturile aflate în mediul rural, în unele fiind amenajate chiar locuințe pentru polițiștii care lucrează în acestea sunt foarte degradate. Pentru că funcționează în clădiri vechi de zeci de ani, în care nu s-au mai investit bani de foarte mult timp.

“În județul Mehedinți, avem 61 de posturi de poliție. Peste 70 % sunt într-o stare deplorabilă, cu toaletă în fundul curții, fără apă, majoritatea nu au autorizație sanitară de funcționare, iar polițiștii lucrează foarte rudimentar” spune Iulian Dăogaru, președintele SNPPC Mehedinți.

Grav este că posturile au tot fost doar „cârpite” în ultimii ani și sunt atât de degradate, încât nu mai pot fi făcute mici reparații, din salariile polițiștilor care lucrează acolo, pentru că ar trebui modernizate din temelii sau construite altele noi. În ultimii ani, însă, cu excepția parcului auto, pentru investiții au fost alocați foarte puține fonduri, iar ultimul post de poliție care a fost modernizat este cel din comuna Dumbrava. Chiar și sediile IPJ din Mehedinți ar trebui modernizate, numai că, fondurile lipsind aproape cu desăvârșire… Dumnezeu cu mila.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top