sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CLUBUL FC UNIVERSITATEA CRAIOVA, AMENDAT CU 30 000 DE LEI DUPĂ VIOLENŢELE DE LA MECIUL CU PETROLUL PLOIEŞTI

Clubul organizator, FC Universitatea Craiova a fost amendat de Jandarmeria Mehedinţi cu 30 000 în urma violenţelor dinaintea meciului cu Petrolul Ploieşti, de miercuri seara, totodată riscând ca echipa FC Universitatea Craiova să fie suspendată de pe stadionul din Drobeta Turnu Severin.

article_1328132759839_118d92db000005dc_620023_636x395_16824200

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinţi, Claudia Mendea a declarat joi corespondentului MEDIAFAX că în urma violenţelor dinaintea meciului de miercuri seara, când două autocare care transportau suporterii Petrolul Ploieşti către stadionul din Drobeta Turnu Severin, au fost vandalizate, dar şi în urma incidentelor din timpul meciului, când pe stadion s-a aruncat cu obiecte pirotehnice, Clubul organizator al meciului a fost amendat cu suma de 30 000 de lei.

Potrivit aceleiaşi surse, sancţiunea a fost acordată pentru nerespectarea prevederilor articolului 10, alineatul 2, litera b din Legea 4/2008 republicată.

„IJJ Mehedinţi a înaintat către Federaţia Română de Fotbal propunerea de aplicare a sancţiunii contravenţionale complementare de a interzice Clubului FC Universitatea Craiova desfăşurarea jocurilor sportive pe o perioadă de şase luni pe arena sportivă din Drobeta Turnu Severin.”, a mai declarat Mendea.

Totodată jandarmii mehedinţeni au constatat şi o infracţiune de introducere în arena sportivă de obiecte pirotehnice, iar 62 de suporteri implicaţi în incidentele violente dinaintea meciului au fost identificaţi, 15 dintre ei fiind sancţionaţi cu amenzi în valoare de 6 000 lei pentru adsresare de injurii şi expresii jignitoare şi aruncarea cu obiecte contondente către forţele de ordine.

Jandarmii mehedinţeni continuă operaţiunea de identificare a suporterilor violenţi, în baza vizionării filmărilor de pe camerele de supraveghere  de pe stadion.

Miercuri sera, înaintea meciului dintre FC Universitatea Craiova şi Petrolul Ploieşti, două autocare ale suporterilor de la Petrolul Ploieşti au fost atacate cu pietre pe DN 6, într-o parcare, la Şimian înainte ca aceştia să ajungă în Drobeta Turnu Severin, pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin. Autocarele au fost vandalizate având geamurile sparte. Violenţele au continuat şi la intrarea pe arena sportivă unde suporterii s-au îmbrâncit şi au aruncat cu pietre în forţele de ordine.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top