miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

COD GALBEN DE INUNDATII IN MEHEDINTI SI ALTE PATRU JUDETE

Hidrologii au emis avertizare cod galben pe mai multe râuri din judeţele Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin, Gorj şi Mehedinţi, între care Bega, Bârzava, Mureş, Nera şi Jiu, unde de marţi, de la ora 12.00, până miercuri, la ora 20.00, se pot produce inundaţii locale.

inundatii-mehedintiConform avertizărilor meteorologilor, începând de astăzi va ploua în cea mai mare parte a ţării iar, potrivit hidrologilor, se aşteaptă scurgeri importante pe versanți, cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe mai multe râuri din bazinele hidrografice Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna şi Jiu.

Conform atenţionării INHGA, fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe râurile mici din bazinele superioare ale râurilor: Bistra (afluent al Timişului), Nera, Cerna, Motru şi Jiu – judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj şi Hunedoara.

În contextul avertizării, vicepremierul Gabriel Oprea a cerut marţi, autorităților din județele Caraș-Severin, Timiș, Mehedinți, Gorj şi Hunedoara să monitorizeze permanent cursurile de apă aflate sub atenționarea de Cod Galben și să fie pregătite să activeze grupele operative pentru intervenție încă de la apariția primelor efecte ale fenomenelor meteo periculoase.

Autorităţile locale vor informa din timp populația din vecinătatea cursurilor de apă în legătură cu riscul producerii unor viituri.

Prefecții și șefilor structurilor pentru situații de urgență sunt cei care trebuie să ia primele măsuri pentru prevenirea și gestionarea producerii unor situații de urgență.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top