miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

COD PORTOCALIU PE DUNĂRE, 32 DE CONVOAIE SUNT ANCORATE ÎN SECTORUL ROMÂNESC AL FLUVIULUI

O avertizare cod portocaliu de vânt puternic a paralizat navigaţia în sectorul sârbesc  al Dunării, din cauza vântului puternic  de 24 de m/s. Între kilometri fluviali 1032 şi 1096 nu mai puţin de 32 de convoaie, 17 în amonte şi 15 în aval sunt blocate încă de seara trecută şi aşteaptă ca vântul să scadă în intensitate pentru a putea relua navigaţia.

dunare

Avertizarea cod portocaliu a fost emisă de autorităţile sârbe, în zona Voievodina cuprinsă între graniţa românească a Dunării şi graniţa bulgărească.

La kilometrul fluvial 1032, în dreptul localităţii româneşti Liupcova sunt ancorate 15 convoaie pentru amonte şi 7 în aval, iar o parte a convoaielor stau la adăpost în zona Grădişte, în amonte de Moldova Veche.

În sectorul românesc al Dunării nu sunt probleme, astfel că în cursul zilei de mâine, după cum arată prognozele, convoaiele şi-ar putea relua navigaţia.

“Sârbii se interesează cum este la noi în aval navigaţia ca să ştie dacă reduc spaţiul de interdicţie sau nu, mâine scade vântul sub 20 m/s şi e posibil să se reia navigaţia complet. În sectorul nostru nu este stare nici măcar stare de pericol, nici de avertizare, dar suntem în staţii, urmărim şi noi navele fiindcă sunt în zona noastră de trecere”, ne-a precizat Mihai Ghiba, şeful Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin.

Autorităţile apreciază că avertizarea cod portocaliu va rămâne în vigoare până cel târziu în această noapte, apoi vântul va scădea în intensitate, dar în acestă zonă rămâne în vigoare o avertizare cod galben.

 

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top