miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

COD ROŞU DE INUNDAŢII. MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE A ADUS MILITARI DE LA CRAIOVA PENTRU A INTERVENI ÎN MEHEDINŢI

100 de militari de la Craiova au fost dislocaţi în Mehedinţi pentru a interveni, dacă situaţia o impune, în localităţile unde ar putea avea loc inundaţii. Judeţul Mehedinţi intră în această noapte sub Cod Portocaliu de ploi şi Cod roşu de inundaţii.

ministrul

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a venit în această seară la Turnu Severin şi după o întâlnire cu autorităţile locale de la Reşiţa se va întoarce în Mehedinţi pentru a supraveghea la faţa locului modul de intervenţie în situaţia unor posibile inundaţii.

„Primul ministru a dispus ca cei care avem atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă să ne deplasăm în judeţ pentru a lua măsuri ca efectele ploilor şi a inundaţiilor dacă vor exista să nu producă pagube foarte mari şi să nu afecteze populaţia. Am avut o întâlnire cu comandamentul judeţean, după prognozele pe care le avem nu putem să evaluăm în ce zonă se vor produce inundaţii. Prima măsură pe care o luăm este aceea de înştiinţare a populaţiei. În acest sens s-a creat o reţea de către ISU, IPJ, IJJ, Poliţia de Frontieră, în fiecare localitate, în fiecare sat există persoane care au misiunea de a înştiinţa populaţia”. A declarat ministrul Apărării Naţionale.

O altă măsură, dacă va fi nevoie, este aceea de evacuare a populaţiei .

Ministrul Apărării Naţionale a dispus ca 100 de militari de la Craiova să fie aduşi la Turnu Severin pentru a interveni acolo unde va fi nevoie.

„Preventiv pentru a avea forţe suplimentare în judeţ am dispus în acest comandament ca de la Garnizoana Craiova să fie deplasaţi spre Turnu Severin 100 de militari de la Ministerul Apărării Naţionale, care vor fi cazaţi aici şi vor fi la dispoziţia Comandamentului Judeţean pentru a interveni în situaţii de urgenţă”, a mai spus Mircea Duşa.

Dacă situaţia va impune, este pregătită să intervină şi escadrila de elicoptere de la Timişoara.

Începând cu ora 3,00 judeţul Mehedinţi intră sub cod portocaliu de ploi şi cod roşu de inundaţii.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top