luni , 29 noiembrie 2021
NEWS ALERT

CODUL ROȘU ÎN MEHEDINȚI: 150 APELURI LA 112, 28 ACOPERIȘURI PRĂBUȘITE. 11COPACI AU FOST DOBORÂȚI, IAR UN BĂRBAT ESTE ÎN STARE GRAVĂ

Bilanțul efectelor CODURILOR ROȘU și PORTOCALIU de vijelii și averse în județul Mehedinți, au produs efecte în zece localități, cel mai grav fiind afectat municipiul Drobeta Turnu Severin.

116F236C-4D65-456C-BD1E-8EB0F71D502FBărbatul se afla în autoturismul personal duminică seara, împreună cu soția și cele două fiice, când un obiect de construcție prăbușit de la înălțime a picat pe parbriz și i-a străpuns abdomenul. El a fost dus la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin unde a fost operat de urgență, în momentul de față fiind internat la secția Terapie Intensivă. Starea sa este în continuare foarte gravă. Rănită de cioburi a fost și soția sa, în timp ce fiicele au scăpat nevătămate.

Potrivit pompierilor mehedințeni, în timpul vijeliei, în dispeceratul ISU Mehedinti au fost înregistrate peste 150 de apeluri prin SNUAU 112.

Pentru intervenții au fost chemați pompieri din timpul liber, volumul de lucru fiind foarte mare, astfel că și în cursul zilei de luni se lucrează la degajarea copacilor, a acoperișurilor din tablă și a altor elemente prăbușite pe carosabil, mașini sau locuințe.
045242DA-873D-4F17-B340-584B3FFCA1B7“Efecte au fost înregistrate în zece localităţi: Drobeta Turnu Severin, Orşova, Ciochiuţa, Şimian, Cerneţi, Ilovu, Magheru, Roşiori, Răscoleşti, cele mai multe intervenţii fiind în municipiul Drobeta Turnu Severin, unde pompierii din cadrului Detaşamentului Drobeta Turnu Severin au acţionat, încă de aseară, pentru înlăturarea mai multor acoperişuri sau elemente de acoperiş (28), doborâte de vântul puternic, dar şi pentru îndepărtarea a 11 copaci căzuţi peste case, autoturisme, stâlpi electrici sau pe carosabil.
În municipiul Orșova, pompierii au intervenit pentru degajarea unui autoturism peste care căzuse un copac, iar în oraşul Strehaia pentru localizarea unui incendiu manifestat la un stâlp electric din lemn.
În comuna Șimian, s-a intervenit pentru îndepărtarea unui acoperiș, a patru copaci, precum şi a patru stâlpi electrici, dar și a unui panou publicitar.
Şi în această dimineaţă, pompierii militari şi cei ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Drobeta Turnu Severin au intervenit pentru îndepărtarea efectelor produse, respectiv pentu inlăturarea a 15 acoperişuri/elemente de construcţie, dar şi pentru îndepărtarea a opt copaci prăbuşiţi pe raza municipiului.”, au transmis luni, reprezentanții ISU Mehedinți.

Trebuie spus că cele mai multe acoperișuri luate de vântul puternic sunt elemente de construcție neautorizate, ceea ce ar trebui să constituie din nou un semnal de alarmă pentru autorități care tolerează astfel de lucrări pe blocurile de locuințe din municipiul Drobeta Turnu Severin. La fiecare intemperie care nu poate fi oprită oricât de vigilente ar fi autoritățile în emiterea prognozelor, aceste acoperișuri pun în pericol oamenii care se deplasează pe străzi, pe jos sau cu mașina.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top