marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CONSILIERII JUDEȚENI AU PRIMIT MANDATELE. CINE OCUPĂ PRINCIPALELE FUNCȚII LA JUDEȚ

Consilierii județeni aleși în urma scrutinului din data de 5 iunie 2016 au primit astăzi certificatele din partea președintelui Biroului Electoral Județean, Mihai Acsinte, urmând ca în perioada următoare să se aleagă președintele și vicepreședinții Consiliului Județean Mehedinți.

consilieri psd

Acum, această etapă pare a fi o simplă formalitate, întrucât Alianța PSD-UNPR a obținut 18 mandate de consilieri și chiar dacă majoritatea este una confortabilă, conform parteneriatului existent la nivel național cu ALDE, de partea lor vor fi și cei doi consilieri care au intrat în CJ din partea partidului lui Călin Popescu Tăriceanu. Aceștia sunt Renatta Nanciu, cea care va obține și un post de vicepreședinte al CJ Mehedinți și Claudiu Dumitrache.

alti consilieri

Cel de-al doilea post de vicepreședinte al CJ Mehedinți va fi ocupat de către Liviu Mazilu, din partea PSD, în timp ce cea mai importantă funcție a județului va fi ocupată de Aladin Georgescu, cel care deține și în prezent funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți.

aladin consilier

”Urmează ca săptămâna viitoare, în funcțIe de cum va convoca domnul prefect Consiliul Județean, să se constituie Consiliul Județean. Așa cum se cunoaște deja, Partidul Social Democrat a obținut majoritate, avem 18 consilieri din 31. ALDE, partenerul nostru are doi consilieri, astfel că avem o majoritate consistentă de cel puțin 20 de consilieri din 31. Încă de săptămâna trecută, la nivel național s-a adoptat un parteneriat cu ALDE. Și noi, la nivel județean am avut discuții anterioare începerii campaniei electorale, am avut o relație bună cu ALDE, înțelegeri care se concretizează a nivelul Consiliului Județean cu faptul că  vom asigura o funcție de vicepreședinte în persoana consilierului județean Renatta Nanciu, Partidului Social Democrat revenindu-i cele două funcții de președinte, respectiv, vicepreședinte. Așa cum s-a aprobat în Comitetul Eexcutiv al PSD, înaintea campaniei electorale, eu voi fi propunerea PSD pentru această funcție, în ciuda bârfelor și răutăților care circulă. În funcția de vicepreședinte care îi revine PSD va fi nominalizat Liviu Mazilu.”, a declarat președintele CJ, Aladin Georgescu.

doru dumitrescu consilier

maliborschi

stela firu

Lista consilierilor județeni atașată mai jos poate suferi modificări, întrucât în ședința de constituire a Consiliului Județean, unii dintre cei aleși își vor preyenta demisiile în favoarea altor colegi aflați pe liste. Este în principal, cazul celor care dețin funcții de primar sau parlamentar.

consilieri 1consilieri 2

Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top