marți , 7 decembrie 2021
NEWS ALERT

CONSILIUL JUDEŢEAN A ÎNCEPUT DEMERSURILE PENTRU PARCUL INDUSTRIAL

În contextul în care zilele următoare, judecătorul sindic stabileşte dacă Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare intră în faliment sau nu, administratorul special şi conducerea Consiliului Judeţean Mehedinţi au început demersurile pentru înfiinţarea unui parc industrial pe platformele unităţii. Primul pas este înfiinţarea unei asociaţii de dezvoltare intercomunitare prin intermediul căreia să se poată atrage şi fonduri europene.

Conducerea Consiliului Judeţean Mehedinţi a făcut primul pas pentru înfiinţarea unui parc industrial pe platformele Regieie Autonome pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin. A început demersurile pentru înfiinţarea unei asociaţii de dezvoltare interacomunitară care să atragă fonduri europene pentru dezvoltarea industrială a zonei.

aladin georgescu„Am avut o discuţie cu aproximativ o săptămână în urmă cu domnul administrator special al RAAN, domnul Sîrbulescu şi de comun acord, am stabilit că este foarte indicat, în situaţia economică actuală, pe această platformă industrială să facem tot ceea ce este posibil să înfiinţăm o asociaţie de dezvoltare intercomunitară cu obiect de activitate, industrie şi prestări servicii în judeţul nostru. La nivelul Consiliului Judeţean, încercăm să coagulăm toate  unităţile administrativ teritoriale care sunt în jurul acestei platforme şi să înfiinţăm această asociaţie. Am schiţat un act constitutiv pentru această asociaţie de dezvoltare intercomunitară, asociaţie care reprezintă un prim  pas care să permită în continuare înfiinţarea unui parc industrial pentru ca în acea zonă să se desfăşoare activităţi industriale, pentru că din păcate RAAN-ul este pe punctul de a fi închis.”, a declarat luni, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

Din asociaţia respectivă ar trebui să facă parte toate administraţiile locale ale localităţilor pe raza cărora figurează platformele RAAN: Drobeta Turnu Severin, Izvoru Bîrzii, Malovăţ, Şimian şi Brezniţa de Ocol.

„Încercăm ca acest parc industrial să fie cât mai atractiv pentru firmele care sunt interesate să vină să investească, să folosească ceea ce vine de la RAAN şi să îşi dezvolte afaceri în această zonă.”, a mai completat Aladin Georgescu.

Parcul industrial este un vis mai vechi al actualului administrator special al RAAN, Ion Sîrbulescu, dar pe care acum îl poate înfiinţa. În acest sens este nevoie şi de acordul adunării creditorilor RAAN, dar şi al viitorului lichidator în cazul în case în data de 28 ianuarie se va declanşa procedura de faliment a companiei.

ION SARBULESCU„Cu un comportament raţional al lichidatorului care va fi la momentul respectiv, cred că această platformă va fi mobilată cu diverse activităţi. Eu îmi doresc ca această platformă industrială să creeze locuri de muncă în perioada următoare pentru cetăţenii Severinului.”, a declarat de curând, administratorul special al RAAN, Ion Sîrbulescu.

În acest moment, înfiinţarea parcului industrial nu ar mai trebui să aibă prea multe piedici în contextul în care şi adunarea creditorilor RAAN şi-ar fi dat acordul în acest sens. Judeţul Mehedinţi are nevoie ca de aer de o astfel de platformă industrială, întrucât este singura care îi poate stimula pe investitori să rămână în judeţul nostru. În acest sens, în perioada următoare, se va stabili o întâlnire între primarii localităţilor implicate, conducerea RAAN şi conducerea Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Oana Buzatu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top