miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

CONSILIUL JUDEȚEAN MEHEDINȚI A ACHIZIȚIONAT APARATURĂ MEDICALĂ PENTRU SPITALUL JUDEȚEAN

Consiliul Județean Mehedinți a achiziționat aparatură medicală în valoare de 900 000 lei pentru Spitalul Județean Mehedinți, aceasta constând în aparate modernă necesară în tratarea pacienților pentru mai multe secții ale unității spitalicești.

7DB53B85-AF92-4970-9EDC-ED8B7E2348B7Cele mai multe aparate au fost deja puse în funcțiune, iar altele urmează să fie pornite pentru tratamentul pacienților. Din declarațiile medicilor, acestea cresc calitatea actului medical pentru pacienții mehedințeni.

”Ne implicăm cât se poate de mult în asigurarea unei bune activități la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin! În paralel cu cele opt cereri de finanțare pe care le-am depus în anul 2018, pentru reabilitarea, extinderea și modernizarea unității, două contracte de finanțare cu fonduri europene fiind deja semnate, am alocat suma de un milion lei din bugetul Consiliului Județean pentru achiziția de aparatură. Astfel, în lunile decembrie 2018, ianuarie și februarie 2019, s-a achiziționat aparatură medicală pentru mai multe secții și m-am bucurat să aflu astăzi, personal, de la medici, că aceasta îmbunătățește actul medical. Am convingerea că după toate eforturile pe care le-am făcut și le vom face în continuare pentru sistemul de sănătate mehedințean, pacienții vor fi mulțumiți de actul medical și totodată, de comportamentul medicilor.”, a declarat joi, 28 februarie, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

C9BD46E9-84EC-4F99-B5A9-DCD50802A540Aparatura achiziționată constă în: două aparate de hemodializă (Compartimentul de Nefrologie), bicicletă ergometrică, aparat pentru electroterapie, aparat terapie cu ultrasunete, aparat terapie cu laser, aparat de magnetoterapie, aparat terapie cu unde scurte (Secția Recuperare), Gazcromatograf (Medicină Legală), Sistem de coblație (Bloc Operator-Ortopedie), Holter ECG+Holter T.A., Electrocardiograf (Secția Cardiologie), Incubator deschis cu senzor de monitorizare a temperaturii (Secția Nou-născuți), Videodermatoscop (Secția Dermatologie) și Hotă Flux (Secția Anatomie Patologică).

89CBEC95-B31C-41FE-A709-5907D7D0027B”Această aparatură era extrem de necesară, întrucât aparatura veche era destul de uzată. În această secție se asigură serviciul de dializă de urgență, pentru toate cazurile de insuficiență renală din județ. Mă bucur că pot utiliza acum aceste aparate. Lucrul acesta îmi conferă siguranță în activitatea mea și oferă posibilitatea unui act medical mai bun. Aceste aparate asigură epurarea toxinelor din sângele pacienților, echilibrarea pacientului cu insuficiență renală. Îndepărtează toxinele, apa aflată în exces în corpul pacienților. Ne ajută să îndepărtăm lucruri care pot conduce chiar la deces.”, a declarat Mirela Modâlcă, șeful Compartimentului de Nefrologie din cadrul Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top