marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CONSILIUL JUDEȚEAN MEHEDINȚI REABILITEAZĂ UNITATEA DE PRIMIRI URGENȚE

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a depus miercuri, cererea de finanțare pentru obiectivul de investiții ”Reabilitare, extindere și dotare U.P.U. – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență și construirea unui heliport”, în vederea obținerii de fonduri europene prin Programul Operațional Regional. Proiectul are o valoare de 9,6 milioane de euro.

DEPUNERE CERERE UPU

DSC_0537

Astfel, reprezentanții Consiliului Județean Mehedinți au în vedere îmbunătățirea calității și a eficienței actului medical de urgență în cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, precum și transportul în regim de urgență al pacienților aflați în stare critică, spre centre universitare, prin construirea unui heliport, în imediata apropiere a unității medicale din municipiu, unde să aterizeze elicopterele SMURD.

Proiectul cuprinde:

  • Construirea unui corp de clădire cu următoarele caracteristici: unitate de primiri urgențe în legătură cu spațiile existente la parterul corpului, dotată cu toate utilitățile: instalație sanitară, instalație electrică, de climatizare, ventilație, încălzire cu agent termic primar și gaze naturale, PSI. În prezent, suprafața UPU reprezintă o treime din suprafața Unității, după implementarea proiectului. Astfel, se va extinde de la 580 mp, în prezent, la 1540 mp, după extindere.
  • Amenajarea suprafețelor adiacente: suprafețe carosabile asfaltate obținute prin modernizarea și extinderea celor existente, inclusiv alee heliport; alei pietonale din asfalt; alei pietonale beton; spații verzi gazonate.
  • Construirea unui heliport de suprafață, cu platformă de manevră betonată de 20X20m, complet echipat.

1

6

3

Prin această investiție, Consiliul Județean Mehedinți își propune să asigure infrastructura de sănătate care să satisfacă nevoile cetățenilor județului și cadrelor medicale pentru exercitarea unui act medical de calitate.

 

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top