marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CONSILIUL LOCAL ORŞOVA A FOST DIZOLVAT. URMEAZĂ CEL DE LA STREHAIA

Consiliul Local Orşova a fost dizolvat, prin decizia luată de Tribunalul Mehedinţi. Prefectul de Mehedinţi a cerut în instanţă dizolvarea pe motiv că forul nu s-a întrunit timp de cinci luni consecutive. Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel, dar potrivit prefectului, sunt şanse slabe să fie schimbată. Aceeaşi soartă o are şi Consiliul Local Strehaia, unde aleşii nu s-au mai întâlnit de mai bine de jumătate de an, potrivit prefectului.

primaria-orsovaPe portalul Tribunalului Mehedinţi, decizia instanţei în dosarul cu numărul 4401/101/2014, care are ca obiect dizolvarea Consiliului Local Orşova a fost publicată joi dimineaţa.
“Constata dizolvat de drept Consiliul Local al Municipiului Orsova. Respinge cererile de interventie. Cu recurs în 15 zile.”, se arată în decizia Tribunalului Mehedinţi.
Decizia instanţei a venit la şase luni de la depunerea acţiunii în instanţă de către Prefectura Mehedinţi. Consiliul Local Orşova nu s-a întrunit în anul 2014 în lunile ianuarie, februarie, martie, aprilie şi mai.

“Pentru că nu s-a întrunit Consiliul Local în prima parte a anului 2014, s-a încercat să se găsească motivele, nu au reuşit să se reunească, din diverse motive care nun e-au interesat în mod direct, am solicitat în nume personal şi în munele instituţiei dizolvarea de către instanţă, fapt ce a fost confirmat de către instanţă în acest moment. S-a judecat pe fond şi probabil că şi la recurs va avea aceeaşi soartă. Este o chestitune corectă, nu se mai putea continua în acest ritm.”, a declarat prefectul judeţului Meheidnţi, Nicolae Drăghiea.
Viceprimarul municipiului Orşova, Constantin Negulescu spune că decizia Tribunalului Mehedinţi va fi atacată cu recurs. Dacă nu câştigă la ultima instanţă, bugetul municipiului Orşova pe anul acesta nu poate fi cheltuit.
“Aceasta înseamnă distrugerea în totalitate a realizării proiectelor pe care le aveam de realizat în anul 2015. Am în vedere că la ora actuală, municipiul Orşova are un buget pe care nu l-a avut după 1989, de 30 000 000 de lei, dar odată cu aprobarea Consiliului Local a acestui buget şigur va trebui să aprobăm şi proiectele de hotărâre privind realizarea acestor investiţii, sunt importante documente care trebuie aprobate de Consiliul Local.”, a spus Negulescu.
Dacă decizia Tribunalului Mehedinţi rămâne definitivă, prefectul de Mehedinţi va cere Guvernului organizarea de noi alegeri la Orşova. Aceeaşi soartă o are şi forul local de la Strehaia, unde aleşii nu s-au mai întrunit de mai bine de jumătate de an.
“Am cerut dizolvarea Consiliului Local şi la oraşul Strehaia pentru că se întâmplă aceleaşi fenomene. Nu se întrunesc, aproape de mai mult de jumătate de an.
Prefectul de Mehedinţi a cerut în instanţă dizolvarea Consiliului Local Strehaia în luna ianuarie.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top