marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CONTROALE ÎN TÂRGUL VETERANI

Severinenii au venit în număr mare astăzi în Târgul Veterani unde se comercializează mieii. Se apropie sărbătoarea pascală şi, potrivit tradiţiei, friptura de miel şi drobul nu pot să lipsească de pe masa niciunui creştin.

miei in targ

Preţul a scăzut de la 20 de lei kilogramul la 18 lei, astfel că vânzarea merge destul de bine faţă de ultimele zile. De scăderea preţului se bucurau cumpărătorii, însă crescătorii de animale veniţi în Târgul Veterani erau destul de supăraţi de faptul că vânzările nu au mers aşa cum au sperat. „Am lăsat din preţ, ce să facem? Oamenii nu au bani, vin se uită şi pleacă. Nu mai e nicio afacere”, ne-a spus un crescător de la Bălăciţa.

Viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a ţinut să verifice personal la primele ore ale dimineţii dacă sunt respectate condiţiile igienico-sanitare de comercializare a mieilor.

„Este multă agitaţie, sunt mulţi producători, dar şi cumpărători. Faptul că oferim condiţii foarte bune în marius screciuacest târg mulţi producători au ales să-şi vândă marfa aici, iar preţul este rezonabil, chiar a scăzut puţin. Să sperăm că nu vor fi incidente până la sfârşitul târgului, în general lucrurile sunt bune şi din punct de vedere legal, oamenii au certificate de producător, au toate avizele sanitar-veterinare bine puse la punct”

a declarat vicele Marius Screciu.

Şi poliţiştii au făcut astăzi verificări în târg, însă nu au descoperit nereguli.

„În fiecare zi în perioada premergătoare sărbătorii pascale organele de poliţie împreună cu medicii veterinari efectuează controale pentru a preveni şi combate ilegalităţile care se pot comite în legătură cu achiziţionarea şi comercializarea produselor specifice sărbătorilor de Paşti. Astăzi am efectuat verificări aproape la toţi proprietarii de animale care se află în târgul Veterani, nu au fost constatate nereguli şi asta în special datorită faptului că astfel de acţiuni au fost efectuate în fiecare an”, a spus comisarul şef Dumitru Chiribişan de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Mehedinţi.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top