sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

COPIII ARȘI LA SALCIA, ÎN STARE GRAVĂ. MEDICII DE LA BUCUREȘTI LE CAUTĂ RUDELE

Cei doi copii din Salcia, arşi după ce patul în care se aflau a luat foc, se află în stare foarte gravă, însă nicio rudă sau persoană apropiată nu a luat legătura cu medicii, astfel că nu se ştie nimic despre bolile lor, susţin reprezentanţii Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Capitală. Pacienţii ar putea fi operaţi săptămâna viitoare.

elicopter SMURD 1

„Starea ambilor copii este foarte gravă. Cel de un an şi 10 luni are arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, iar cel de trei ani, pe 50%. Ambii prezintă arsuri prin flacără la nivelul căilor respiratorii superioare”, a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”, dr. Raluca Alexandru.

În ceea ce priveşte cel de-al doilea copil, în vârstă de trei ani, acesta este în stare mai gravă decât celălalt şi este intubat. „Se pare că el ar avea o patologie cardiacă. Prezintă o urmă de operaţie la nivelul cordului. Din analize, a avut o problemă cardiacă. Niciun aparţinător nu a luat legătura cu noi. Nu ştim nimic despre bolile lor”, a mai spus dr. Raluca Alexandru.

Celor doi copii li s-au făcut incizii de degajare, pentru a ajuta sângele să circule, ei urmând să fie operaţi.

„Ambii au nevoie de intervenţii chirurgicale, pentru înlocuirea pielii arse. Din câte am înţeles, în cursul săptămânii viitoare ar putea avea loc aceste operaţii”, a mai spus purtătorul de cuvânt al spitalului.

Cei doi copii de doi şi trei ani, care au suferit arsuri grave după ce patul în care stăteau a luat foc de la jarul din sobă, au fost transportaţi cu două elicotere SMURD în Bucureşti. Ultimul elicopter a ajuns în jurul orei 16.00, cei doi micuţi fiind transportaţi la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

„Starea celor doi copii este foarte gravă”, a explicat vineri medicul Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD.

Victimele au fost, iniţial, transportate la Spitalul din Drobeta Turnu Severin, însă medicii din această unitate spitalicească au decis că este nevoie de tratament de specialitate care nu poate fi efectuat în spitalul respectiv.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top