vineri , 30 iulie 2021
NEWS ALERT

CORNEL STROESCU PE LOCUL 25 ÎNTRE CEI MAI PUTERNICI FERMIERI AI ROMÂNIEI

Într-un clasament întocmit de revista de profil “Agrointeligenţa”, preşedintele Camerei agricole naţionale ocupă un onorant loc 25, adică se află în primul sfert al celor mai puternici fermieri din România.

DSCF9236

“Mehedinţeanul Cornel Stroescu a lucrat ani buni în Germania, pentru ca apoi, cu banii strânşi şi cu ajutorul familiei, să îşi construiască o fermă profitabilă la el acasă, în Gârla Mare. Astăzi, agricultorul lucrează 1500 de hectare, din care 200 proprietate personală şi a investit 800.000 de euro într-o fermă de găini ouătoare. Anul trecut, firma lui Stroescu a atins o cifră de afaceri de 2 milioane de euro, bani din care a finanţat şi o parte din construcţia unui siloz de 8.000 de tone. Pentru finanţarea acestui gigant în ferma sa, mehedinţeanul a reuşit să obţină un credit de 1,2 milioane de euro de la o bancă din Germania cu care colabora societatea care i-a construit silozul”.

Investiţii şi cifră de afaceri de 2 milioane de euro

Acestea sunt investiţiile în urma cărora redactorii “Agrointeligenţa” îl plasează pe omul de afaceri mehedinţean în primii 25 cei mai importanţi investitori din agricultura românească, înaintea unor fermieri cu multă influenţă şi notorietate. Deşi firma sa a atins anul trecut o cifră de afaceri de 2 milioane de euro, Cornel Stroescu nu se consideră un om bogat. Pentru că în cei aproape zece ani de când face agricultură în România tot profitul obţinut l-a reinvestit pentru a-şi dezvolta afacerea. Aşa a ajuns ca după un debut mai greoi, începând din 2010, investiţiile să crească. După preluarea unei ferme de găini ouătoare care era în faliment, Cornel Stroescu a reuşit să achite parte din datoriile acesteia şi mai mult să o extindă de la 10.000 la 20.000 de păsări. A urmat apoi un proiect ambiţios care să-i protejeze producţia de cereale de speculanţii de pe piaţă şi anume o investiţie de 1,2 milioane de euro într-un siloz pentru depozitarea cerealelor la Gârla Mare, siloz care va fi terminat în curând. Şi au mai fost în toţi aceşti ani tot felul de investiţii pe proiecte europene sau cu finanţare proprie care au transformat ferma pe care o administrează în una din fermele cu cele mai moderne utilaje din agricultura din Mehedinţi.

Vocea unică din agricultura mehedinţea

Aproape necunoscut în 2005, când venea în România şi investea în agricultură toţi banii pe care îi câştigase în Germania, riscând enorm „doar din dorinţa de a face ceva în ţara mea”, aşa cum spunea cu ceva timp în urmă, Cornel Stroescu bate astăzi la uşile unei notorietăţi pe care şi-a câştigat-o pas cu pas. Calitatea cea mai mare a acestui om este aceea că a devenit cea mai puternică voce care sare în sprijinul fermierilor din Mehedinţi şi din păcate aproape unica voce. Dacă ceilalţi fermieri se mulţumesc să-şi vadă de investiţiile lor, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Producătorilor Agricoli, al Camerei Agricole şi mai nou de preşedinte interimar al Camerei agricole naţionale, Cornel Stroescu a încercat mai mereu să reprezinte interesele agriculturii mehedinţene la Bucureşti. Poate şi de aceea jurnaliştii de la Agrointeligenţa au decis să-i acorde acest onornat loc 25 în topul celor mai puternici fermieri din România.

„Locul 25 este o onoare şi meritul tuturor”

„Sunt desigur onorat că una dintre cele mai serioase reviste de profil din România a decis să-mi acorde locul 25 în topul celor mai puternici 100 de fermieri români. Nu este doar meritul meu, este şi meritul tuturor celor care m-au ajutat să ajung acolo, este vorba de colaboratorii şi angajaţii mei, pentru că de fapt acest succes este al nostru al tuturor. Nu ne-a fost uşor în toţi aceşti ani, au fost ani de luptă, de temeri, de insuccese dar şi succese, au fost ani în care am fost tentaţi să renunţăm, dar am mers mai departe şi iată-ne aici. Acestea sunt momente care nu pot decât să ne bucure, dar nu suntem nici măcar la jumătatea drumului, nici măcar la jumătate din ceea ce ne-am propus. Spun aceste lucruri pentru binele întregii agriculturi din Mehedinţi, nu doar al meu, pentru că prosperitate nu înseamnă succesul unui fermier, ci succesul nostru al tuturor. Mi-aş dori ca peste un an sau doi să avem şi mai mulţi fermieri din Mehedinţi în acest top, pentru că am spus şi repet, agricultura este şansa României”.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top