luni , 29 noiembrie 2021
NEWS ALERT

CORONAVIRUS: 40 DE INFECTĂRI NOI ÎN MEHEDINȚI. MAI MULTE RESTRICȚII, DAR NU VOM AVEA LOCKDOWN DE PAȘTE

Numărul de infecții cu virusul SARS CoV 2 crește din nou alarmant și în Mehedinți. 116 persoane sunt internate în cele două spitale din Drobeta-Turnu-Severin și  Orșova,  iar cele paisprezece locuri din secțiile ATI sunt din nou ocupate. Mai mulți pacienți care aveau nevoie de internare pe terapie intensivă au fost direcționați către alte spitale din țară, după ce în Mehedinți nu mai sunt locuri. Medicii spun că întâlnesc forme tot mai agresive ale bolii, din cauză că pacienții merg foarte târziu la spital, atunci când starea s-a agravat. În plus, media de vârstă a deceselor a scăzut, iar tinerii au început să facă forme grave. Media crescătoare a infecțiilor a început să se observe încă de la mijlocul lunii februarie.

“A existat în ultimele trei săptămâni o creștere a numărului de infectări și, din 15 februarie, până pe 28 februarie, Serviciul Județean de Ambulanță, numai pentru patologie Covid a răspuns la un număr de 364 de apeluri, pacienți testați, confirmați pozitiv și transportați către UPU și către secția infecțioase sau către secția de penumologie. În prima săptămână a lunii martie s-au confirmat 262 de cazuri de pacienți care au apelat la Serviciul Județean de Ambulanță, pacienți la fel, testați pozitiv și transportați către secția UPU și către secția infecțioase. Sunt zile când doi pacienți, trei pacienți merg către spitale de la Caransebeș, la Orșova, am avut pacienți transferați la Sibiu, la Aiud, deci cam în toate spitalele” spune Sandu Olei, directorul SJA Mehedinți.

Nu mai sunt locuri la ATI în Mehedinți

Situația crește presiunea pe spitalele Covid din județ. Problema cea mai mare este la terapie intensivă, acolo unde capacitatea secțiilor nu poate fi mărită, spun reprezentanții Spitalului Județean. “Din păcate este o evoluțiue ascendentă a acestor cazuri, avem în momentul de față 81 de pacienți internați, destul de grav, în secția ATI Covid avem șase pacienți, capacitate maximă. Singurul lucru care este în dezavantajul nostru este că nu avem o capacitate mai mare pentru secția de terapie intensivă. Covid. Și personalul, dar se pune și problema că nu sunt dotate și nu au nici capacitatea de a se pune și alte paturi, nu există rampe de oxigen, de gaze medicinale, nu există posibilitatea de evacuare în condiții de siguranța pacientului și de aceea nu putem să ne mărim numărul de locuri în secția ATI”, spune directorul de îngrijiri medicale al spitalului, Elena Bololoi.

Medicii spun că au observat în ultima vreme o agresivitate a virusului. Ceea ce este o consecință a faptului că pacienții vin târziu a spital, când starea li se agravează. “Din ce se observă, pacienții vin mai grav, s-ar putea să fim și în situația că se prezintă târziu la spital, pentru că în mod normal ar trebui să se prezinte la prima simptomatologie sau dacă se depistează pozitiv, cel puțin pentru consult sau să ia legătura cu medicul de familie, dar din păcate nu ia legătura nici măcar la medicul de familie, astfel pacientul se prezintă deja cu complicații la spital” mai spune Elena Bololoi.

Doar un aparat la ATI, pentru pacienții infectați care au nevoie de dializă

O situație complexă este în ceea ce privește pacienții care fac dializă și sunt infectați cu Covid, pentru că secția ATI are un sigur aparat cu care se poate efectua dializa. „Presiunea pe spital este foarte mare, întrucât este și patologia complexă, avem nevoie de spitale suport, sunt pacienți cu accidente vasculare, pacienți care fac dializă și în special pacienții dializați prezintă o problemă, pentru că noi, în secția de terapie intensivă Covid avem decât un singur aparat, doar pentru un pacient capacitate, nu se poate extinde această capacitate pentru pacientul dializat, astfel, dializele pentru pacientul Covid 19 internat făcându-se inclusiv noaptea„ încheie directorul de îngrijiri medicale al spitalului. 

Crește numărul celor infectați

În această situație, vin vești proaste, pentru că numărul infecțiilor crește din nou, dovadă fiind și cifra ultimelor 24 de ore, când s-au înregistrat 40 de infectări. “290 de persoane se află izolate la domiciliu, asimtomatice, 116 persoane sunt internate în spitalele suport Covid de la nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost infectate Covid 19 40 de persoane, în județul nostru și a fost declarat un deces” spune Codruța Vochescu, purtătorul de cuvânt al DSP Mehedinți.

Restricțiile de noapte prelungite cu o oră, dar nu vom aveam lockdown de Paște

Din cauza numărului mare de infectări, autoritățile au decis că, începând din această săptămână, starea de alertă se prelungește, la nivel național. În plus, se prelungește cu o oră și perioada în care nu vom mai avea voie să ieșim din case pe timp de noapte, fără declarație pe proprie răspundere. Astfel, dacă până acum ora după care ieșirea din casă se făcea doar cu declarație era 23.00, aceasta va fi prelungită până la 22, cel mai probabil, începând din această săptămână.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top