miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CRANIUL SI RAMASITELE UNUI CADAVRU, DESCOPERITE LA OPT LUNI DUPA DISPARITIA VICTIMEI DIN ȚIGĂNAȘI

O poveste învăluită în mister de opt luni este pe cale să se deslușească în comuna mehedințeană Burila Mare, satul Țigănași. Craniul cadavrului, rămășițe ale unei mâini și hainele au fost descoperite într-o baltă de la marginea satului care a secat. Le-a descoperit, culmea, cel care până acum era bănuit că l-ar fi ucis pe bărbatul dispărut, întrucât este ultimul care l-a văzut în viață. În lipsa cadavrului, însă polițiștii nu au putut lua nicio măsură. Nici acum nu se știe cum a murit bărbatul până nu vor fi analizate rămășițele.

ALIN 2

”A fost cu caprele unui băiat. S-a intamplat sa intre caprele in grau, a dat telefon un baiat la proprietar, el s-a dus , a luat caprele, s-au certat, l-a lasat acolo si a plecat cu caprele lui.”, își amintește un localnic din Țigănași.

Se întâmpla în  octombrie 2015. De atunci nimeni nu l-a mai văzut pe bărbatul în vârstă de 52 de ani. Ultimul care a stat de vorbă cu victima este proprietarul caprelor pe care le păzea.

ALIN”A fost cu caprele mele. M-am întâlnit cu el la 17.30, nu era în stare de ebrietate, dar mirosea alcool. Un vecin s-a dus după 2 săptămâni să îl caute să îl trimită cu vacile. Nu a dat de el acasa, l-a dat dispărut. A venit Poliția, l-a căutat pe câmpuri și de aunci nu l-a mai căutat nimeni.”, a declarat sâmbătă Alin Stanciu, proprietarul caprelor pe care le păzea victima cu privire la evenimentele care s-au petrecut la dispariția bărbatului.

Oamenii din sat, câteva rude îndepărtate pe care le avea și chiar polițiștii l-au suspectat pe proprietarul animalelor că l-ar fi ucis pe bărbat, numai că în lipsa cadavrului nu s-a putut lua nicio măsură.Tocmai el a fost cel care a sunat în urmă cu două zile la Poliție să anunțe că a găsit rămășițe din cadavrul paznicului, în aceeași zonă în care un băiat minor ar fi povestit că i-a văzut pe cei doi certându-se. Nici acum lucrurile nu sunt clare. Oamenilor li se pare suspect tocmai faptul că proprietarul a găsit rămășițele deși în urmă cu opt luni, căutăril polițiștilor și pompierilor în aceeași zonă au fost fără rezultat.

 

Proprietarul animalelor se apără însă și dezminte orice acuzație de omor. După dispariție a fost chiar supus de două orei testului cu detectorul de minciuni. Rezultatul nu i-a fost comunicat până acum.

”Eu l-am căutat opt luni de zile și am găsit craniul chiar acolo. Am sunat politia, a venit Severinul toate organele, au  recuperat capul, hainele, cizmele și oase de la mână.”, a mai spus Alin Stanciu.

Craniul și rămășițele ridicate de polițiști vor fi trimise la Institutul Mina Minovici pentru a se stabili dacă moartea bărbatului a fost violentă. Abia atunci ancheta va putea fi definitivată, dar e greu de crezut că rezultatul va fi dat publicității. În Inspectoratul Județean de Poliție Mehedinți s-a așternut liniștea când a venit vorba despre comunicare cu presa. Și la momentul dispariției bărbatului și acum, când altcineva a găsit osemintele și nu anchetatorii care au căutat și ei în zonă, în zadar, cazul a fost ținut departe de ochii jurnaliștilor. Localnicii care au participat la ancheta care s-a desfășurat în cursul zilei de vineri, la Țigănași ne-au declarat că polițiștii au specificat explicit că jurnaliștii nu trebuie să ajungă la fața locului. Asta poate din dorința ca la ochii și urechile mehedințenilor să apară doar informații legate de activitatea de rutină pe care o desfășoară, nu și cazurile de violență care se petrec în județ și pe care, din păcate nu le rezolvă. Cine știe, poate după opt luni, vor putea și polițiștii mehedințeni să închidă acest caz, rezolvat de cetățeni, nicidecum de ei!

Oana Buzatu

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top