duminică , 5 decembrie 2021
NEWS ALERT

CU AJUTORUL DONAȚIILOR, PREOTUL CRAIOVEAN DIGNOSTICAT CU O BOALĂ GRAVĂ, A PLECAT LA TRATAMENT ÎN ELVEȚIA

În urmă cu aproximativ două săptămâni, reprezentanții Mitropoliei Olteniei, dar și cei ai Episcopiei Severinului și Strehaiei, lansau un apel umanitar pentru a sprijini costurile cu tratamentul în afara țării pentru un preot diagnosticat cu o boală foarte gravă, tată a două fetițe minore și unul dintre slujitorii de cinste ai bisericii craiovene. Într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, soția părintelui Gheorghe Smădoi mulțumește, acum, celor care au făcut donații, fără de care deplasarea părintelui, în țara cantoanelor, nu ar fi fost posibilă, deoarece părintelui îi sunt necesari nu mai puțin de 60.000 de euro, pentru tratament. Iată, în continuare, mesajul:

O bună vestire am primit de Bunavestire…

Pentru ca Dumnezeu ne iubește, pentru ca oamenii sunt cu adevărat buni și pentru că precizia elvețiană a fost cea care a răspuns prima strigătului nostru de ajutor medical, de ieri am fost „adoptați” de țara cantoanelor – Elveția. Protonoterapia de care are nevoie soțul meu va fi făcută la Institutul Paul Scherrer din Villigen (nordul Elveției), începând cu data de 7 aprilie și va dura până în luna iunie după cum ni s-a comunicat pană în prezent. Astăzi a avut loc prima întâlnire cu medicul specialist, dr. Barbara Bachtiary, un OM și medic extraordinar, în urma căreia aceasta a recomandat câteva investigații medicale noi, pe care nu le prevăzusem: consultație oftalmologică, O.R.L și endocrinologie. Tot astăzi a fost nevoie să realizeze si un RMN. Mâine este programat pentru a efectua câteva proceduri necesare începerii tratamentului cu protoni. În paralel, începând cu data de 30 martie, săptămânal, până în data de 20 mai va face câte o ședință de chimioterapie. În toată această perioada, vom locui, cu chirie, în apropierea spitalului (câteva stații de autobuz, care pentru Elveția înseamnă 10 minute de călătorie).

Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil daca voi, prietenii noștri, știuți și neștiuți, nu ne-ați fi arătat bunătate infinită și nu ați fi făcut sacrificii atât de mari pentru noi! Dacă acum două săptămâni îmi găseam cu greu cuvintele pentru a vă putea cere ajutorul, acum îmi este și mai greu să le aștern pentru a vă putea mulțumi știind că ele nu pot exprima ce a însemnat și înseamnă jertfa voastră pentru noi! Înseamnă că ÎMPREUNĂ am putut începe și tot ÎMPREUNĂ putem continua…

Apelul umanitar, lansat în urmă cu aproximativ două săptămâni

„Părintele Gheorghe (Gigi) Smădoi, preot slujitor la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Craiova, are nevoie de ajutorul nostru. Anul trecut a fost depistat cu un cancer nazofaringian, în stadiul III. A urmat mai multe tratamente chimio la Bucureşti, care însă nu au dat rezultate. Momentan, singura şansă a părintelui Gigi este ca în maximum două săptămâni să înceapă un tratament cu protoni în străinătate. Costurile însă depăşesc cu mult posibilităţile sale, ridicându-se la suma de 60.000 de euro. În acest sens, nădăjduind în ajutorul lui Dumnezeu şi darul binecuvântat al fiecărui creştin cu suflet bun, dorim din toată inima să-i fim cu toţii alături.

Părintele Gigi Smădoi, aşa cum îl cunosc apropiaţii şi credincioşii de la parohie, este un suflet de aur. Tată a două fetiţe minore, s-a dăruit complet slujirii clericale, fiind cunoscut şi îndrăgit pentru vocea sa deosebită pe care a pus-o în slujirea Mântuitorului Hristos şi a oamenilor. A bucurat de multe ori inimile craiovenilor prin spectacolele sale de chitară, instrument pe care îl stăpâneşte foarte bine şi pe care l-a pus în slujba sufletului. A fost, de asemenea, membru al Grupului psaltic „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova, participând la numeroase activităţi artistice şi bisericeşti”, scriau, în apelul făcut la vremea respectivă colegii de la publicația online, Lumina.

Cei care doresc să-l ajute o pot face, în continuare, prin orice fel de contribuţie financiară în conturile deschise la Raiffeisen Bank:

RO66RZBR0000060019575842 (lei);

RO29RZBR0000060022485538 (euro);

RO18RZBR0000060022485542 (dolari).

Titular cont: Gheorghe Smădoi. Cod swift: RZBRROBU.

Dumnezeu să primească fapta noastră bună şi să-i dăruiască părintelui Gigi sănătate!

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top