miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CUM A AJUNS CORNEL STROESCU ÎN TOPUL FERMIERILOR INDAGRA 2015

Cei mai performannţi fermieri şi producători din sectorul produselor tradiţionale au fost premiaţi la sfârşitul săptămânii trecute, de ministrul Agriculturii, în cadrul unui eveniment derulat la INDAGRA 2015. Clasamentul celor mai performanţi fermieri din România a fost realizat în funcţie de producţiile înregistrate în campania 2014-2015. Totodată, în cadrul INDAGRA 2015 au fost acordate premii pentru horticultori, tineri fermieri şi zootehnisti. Din judeţul Mehedinţi, cel mai performant fermier a fost desemnat Cornel Stroescu, cel care este şi preşedintele Camerei Agricole Naţionale.

IMAG1710„Este foarte greu sa faci performanţă, mai ales dacă vorbim de agricultură, ţinând cont că depindem de natură, întrucât nu avem sisteme de irigaţii funcţionale. Este greu şi riscant. Meseria de fermier este cea mai riscantă. Trebuie să perseverezi şi să munceşti. Am fost selectat prin prisma faptului că lucrez o supărafaţă mare, prin investiţiile pe care le-am făcut, dar şi pentru implicarea în înfiinţarea Camerelor Agricole în toată ţara, un lucru foarte important pentru agricultura din România. Neavând o organizaţie puternică care să le reprezinte interesele, agricultura din România şi fermierii o vor duce foarte greu.”, a declarat joi, Cornel Stroescu.

Ierarhia celor mai mari fermieri din România, în 2015, a fost realizată la nivelul fiecărui judeţ, prin intermediul Direcţiilor pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală. Mehedinţeanul Cornel Stroescu lucrează peste 1500 de hectare de teren agricol care sunt cultivate cu grâu, porumb, rapiţă şi floarea soarelui. De asemenea, în comuna Gârla Mare a construit un siloz a cărui valoare ajunge la 1,2 milioane de euro, deţine utilaje în valoare de două milioane de euro, iar în localitatea Bistriţa are o fermă de găini ouătoare. Tot în cadrul Indagra 2015 a fost făcută şi o ierarhie a tinerilor fermier, din Mehedinţi, fiind nominalizată Ramona Lăzărescu.

Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top