miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

Cum se falsifică certificatele de înmatriculare ale autoturismelor înmatriculate în Bulgaria

90 de infracţiuni de fals şi uz de fals au fost constatate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni pe parcursul anului 2014. Majoritatea documentelor falsificate au fost taloanele de inspecţie tehnică periodică cărţile de identitate şi permisele de conducere pentru autovehicule, toate acestea fiind descoperite în Punctele de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I şi Porţile de Fier II.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au descoperit, în perioada 01 ianuarie 2014 – 31 ianuarie 2015, în activitatea de control şi supraveghere a frontierei de stat, 73 de documente de călătorie falsificate, prezentate la controlul de frontieră, atât de către cetăţeni români cât şi de către cetăţeni straini.

„Majoritatea documentelor falsificate au fost certificatele de înmatriculare şi taloanele de inspecţie tehnică periodică ale autoturismelor înmatriculate în Bulgaria. Falsurile celor 51 de documente bulgăreşti au fost realizate folosindu-se certificate sau taloane bulgăreşti originale care în prealabil au fost scanate şi prelucrate informatic. Pe documentele astfel obţinute au fost aplicate în fals aceleaşi elemente de siguranţă ca şi cele originale”, precizează comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Permisele de înmatriculare au fost falsificate folosindu-se un suport din material plastic pe care au fost imprimate datele de identitate, fotografia titularului şi înscrisurile cu caracter general.

Cele două cărţi de identitate descoperite au fost falsificate folosindu-se un suport de policarbonat asemănător celor valide si prin utilizarea de computere performante şi imprimate color.

Majoritatea cetăţenilor care îşi fasifică documentele de călătorie sunt cetăţeni români care sunt posesori de autovehicule înmatriculate în străinătate şi se deplasează în mod frecvent în Serbia în scop turistic şi comercial.

În momentul depistării persoanelor care recurg la asemenea metode, poliţiştii de frontieră întrerup călătoria celor în cauză, luând măsuri de întocmire a actelor premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de fals, uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de ieşire/intrare ilegală din ţară.

Pedeapsa pentru săvârşirea unor asemenea infracţiuni este închisoare de la 3 luni la 5 ani.

Corina Macavei

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top