joi , 17 iunie 2021
NEWS ALERT

DE APROAPE O LUNĂ, SĂTENII DIN DUMBRAVA AU RĂMAS FĂRĂ APĂ. PRIMĂRIA LE CERE BANI PENTRU REPARAŢIA TRANSFORMATORULUI

Supărare mare în rândul localnilor din satul Dumbrava. Aproape 100 de familii au rămas fără apă de aproape o lună, după ce tranformatorul care alimenta cu energie electrică reţeaua, a fost lovit de un fulger. Sătenii sunt nemulţumiţi că aduc apă de la kilometri depărtare, iar primăria le-a cerut lor banii pentru reparaţia transformatorului.

DSCF9101

Localnicii, majoritatea persoane în vârstă, sunt nevoiţi să aducă apă de la câţiva kilometri distanţă de când s-a ars transformatorul. Au cerut socoteală responsabililor din primărie, dar fără rost.

DSCF9102

„Aducem apa dintr-o vale cu căruţele, ne rugăm de oameni să ne aducă. Eu sunt cu 13 operaţii şi trei preinfarcte, cum să mă duc după apă. Au spus că dacă plătim 5 lei metrul cub, din această sumă se achită reparaţiile, curentul, orice defecţiune şi acum ne cer 100 de lei de familie să plătească transformatorul. Nu-i dau, domnule, fiindcă dacă spui o vorbă de ce nu îţi ţii cuvântul ca primar? Nu ia nicio măsură, dacă te duci în primărie nici nu te bagă în seamă”, spune Georgeta Căplescu.

DSCF9097

Supărarea oamenilor este cu atât mai mare cu cât Primăria Dumbrava le cere oamenilor câte 100 de lei pentru reparaţia transformatorului. Oamenilor li se pare înjustă solicitarea edililor şi spun că nici în ruptului capului nu o să plătească aceşti bani.

DSCF9106

„Nu avem apă de trei săptămâni, au venit la poartă să plătim 100 de lei pentru reparaţia transformatorului, nu iau nicio măsură, ne jicnesc, spun că nu avem ce face acasă, că n-avem treabă acasă de aia mergem la primăie. La cine să facem apel. Cât timp merge apa asta e a primăriei, când se strică este a cetăţeanului şi noi cică trebuie să suportăm cheltuielile ca atare”, spune o altă localnică nemulţumită.

DSCF9098

„Nu avem apă şi nu ne rezolvă absolut nimic dacă mergem la Primărie. Au zis că nu avem ce face acasă, de aia mergem la primărie. Cu bidoanele în mână mă rog de unul, plătesc la altul ca să-mi aducă apă. Ne-au ţinut o şedinţă şi ne-au spus că trebuie să plătim ca să ni se repare apa. Nu mi se pare normal, ăsta este furt pe faţă”, s-a plâns o altă localnică din Dumbrava.

Reprezentanţii Primăriei Dumbrava recunosc că au cerut bani localnicilor pentru reparaţia transfomatorului pentru că nu sunt fonduri la bugetul local.

primarie

„Trebuie dus la reparat iar preţul pe care îl încasăm noi pentru apa distribuită la populaţie nu acoperă şi acea reparaţie. Sistemul este în gestiunea populaţiei până la urmă”, spune Virgil Vasilescu, viceprimarul comunei Dumbrava.

Pentru reparaţia transformatorului ar fi nevoie de circa 1500 de euro.

Corina Macavei

 

 

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top