miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

DEBUT: FLAVIUS STOICAN LA PRIMUL ANTRENAMENT LA FORMAŢIA DINAMO BUCUREŞTI

flavius-stoican-300x240Numit tehnician al “câinilor” Flavius Stoican este primul tehnician din Mehedinţi care preia o formaţie de Liga I, după Revoluţie. Acesta intră în galeria selectă a puţinilor tehnicieni mehedinţeni care au antrenat nume mari de pe prima scenă fotbalistică, alături de cunoscutul Constantin Oţet, cel care a condus pe Universitatea Craiova.

Tehnicianul de 37 de ani care şi-a încheiat cariera de fotbalist în urmă cu aproximativ cinci ani, antreanează pentru prima dată în Liga I. El conducea înainte de semnarea acestui contract echipa a doua a dinamoviştilor, cu care a avut rezultate foarte bune, ocupând primul loc al clasamentului în Liga a III-a.
Flavius Stoican a debutat ca antrenor la Minerul Valea Copcii, de unde a plecat din cauza problemelor financiare pe care le-au avut Mehedinţenii. După un periplu care a mai inclus CSM Reşiţa, echipa a doua a “câinilor” şi Chindia Târgovişte, Stoican a revenit la Dinamo în postura de antrenor la echipa a doua, iar acum a fost promovat la prima echipă.

Prin acestă promovare Stoican este aruncat din mocirla Ligii a III-a în groapa cu lei a Ligii I, unde are misiunea dificilă să aducă pe linia de plutire una dintre cele mai galonate formaţii ale fotbalului românesc

Stoican a vorbit luni, în premieră, despre schimbările care vor avea loc la echipă în mandatul său, scrie GSP.ro. „Vreau să modific starea de spirit, în primul rând. Ştiu că dacă respecţi, primeşti respect şi cred că îmi voi apropia jucătorii. Nu sunt infatuat, dar nu vreau ca fotbaliştii să-mi spună pe nume. Să mă strige „Mister”, sau cum vor ei. Mi-ar plăcea ca băieţii să vină cu drag la antrenamente, să rîdă atunci cînd coboară din maşini. Eu ţin foarte mult la lucrurile astea mărunte, doar aşa putem scoate maximum din meciurile care ne-au rămas. Nu am venit să schimb totul la echipă, mai ales că s-au făcut lucruri bune înaintea mea. Matei e un fotbalist foarte important pentru noi şi va rămîne căpitan”, a declarat Stoican pentru GSP.ro.

Ca fotbalist Flavius Stoican a pornit de la Drobeta-Turnu-Severin, apoi a fost transeferat la Universitatea Craiova. În anul 2002 a plecat la Dinamo, până în 2003, de unde s-a transferat la Șahtior Donețk sub conducerea lui Mircea Lucescu. Aici a evoluat până în 2007. În cariera sa ca fotbalist, Flavius Stoican a mai jucat și la Metalist Harkov. La Dinamo a evoluat în două rânduri.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top