miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

DECIZIA DE INTRARE IN FALIMENT A RAAN VA FI ATACATA

Decizia Tribunalului Mehedinţi, de intrare în faliment a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare va fi atacată cu apel de administratorul judiciar şi cel special, aceştia cerând iniţial instanţei o suspendare a falimentului până de Guvernul va prelua apa grea aflată pe stoc.raan
Decizia de intrare în faliment a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin luată joi de Tribunalul Mehedinţi nu este definitivă, ci este intermediară, ea putând fi atacată cu apel de actualul administrator judiciar, „Tudor şi Asociaţii”.

Administratorul special al RAAN, Ion Sîrbulescu a declarat vineri, că împreună cu administratorul judiciar vor cere mai întâi însă suspendarea deciziei de intrare în faliment pentru ca apoi să facă apel la Curtea de Apel Craiova.

În opinia lui Sârbulescu pe perioada în care decizia de intrare ar fi suspendată, s-ar putea rezolva o serie de probleme legate de apa grea stocată sau a salariaţilor rămaşi pe cele două platforme, probleme ce ţin de Guvern.

„Împreună cu administratorul judiciar formulăm o cerere de suspendare a deciziei judecătorului sindic urmând să contestăm la Curtea de Apel această decizie. Nu o facem de dragul hârtiilor, este o situaţie clară de nerezolvare a unor probleme care ţineau până la urmă de atribuţiile Guvernului României. Noi trebuie să clarificăm situaţia apei grele de pe platforma Romag Prod, trebuie să clarificăm situaţia Termocentralei înainte şi după închidere, problemele de mediu de la Termocentrală şi chiar şi de la Combinatul Chimic Trebuie să clarificăm situaţia salariaţilor disponibilizaţi care nu şi-au primit toate drepturile convenite prin contractul colectiv de muncă, trebuie să clarificăm situaţia angajaţilor de la Termocentrală care lucrează în această perioadă pentru furnizarea agentului termic către populaţia din municipiul Drobeta Turnu Severin, trebuie să clarificăm situaţia unităţii de management a apei grele de la sucursala Romag Prod.”

Tototdată, administratorul special susţine că se aşteaptă de la Guvern, o hotărâre prin care să se achite contravaloarea apei grele aflată pe stoc, la RAAN, din contravaloarea acesteia urmând să se achite alte obligaţii ale companiei.

Se află în derulare un proiect de hotărâre de preluare a unei cantităţi de apă grea la rezervele statului. Acest proiect de hotărâre a plecat de la Ministerul Energiei, a fost avizat de Ministerul Energiei. Domnul Ministru a trimis acest proiect împreună cu scrisoarea de intenţie către Ministerul Afacerilor Interne şi către Administraţia Naţională Rezerve de Stat şi Probleme Speciale. Această Hotărere de Guvern ar putea rezolva problemele RAAN-ului până la 31.08.2016 când este a doua etapă de disponibilizare conform OUG 36/2015.

În fapt, ceea ce speră administratorul special şi cel judiciar să obţină este o amânare a intrării în faliment a Regiei.

Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top