luni , 29 noiembrie 2021
NEWS ALERT

DECIZIE IN DOSARUL DUICU-PONEA-POPESCU

Curtea de Apel Bucuresti a pronuntat miercuri, decizia in dosarul in care Adrian Duicu, Constantin Popescu si Stefan Ponea au fost judecati pentru fapte de coruptie. Conform informatiilor publicate pe site-ul Curtii de Apel Bucuresti, Adrian Duicu a primit un an si sase luni cu suspendare, iar ceilalti doi au fost achitati.

adrian_duicuDecizia a fost luata de judecatoarea Viorica Costiniu, iar dosarul este considerat unul cu cele mai controversate arestari, facute in anul 2015.

Fostul sef al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, a fost arestat preventiv şi la domiciliu în acest dosar timp de aproximativ un an, între 3 aprilie 2014 şi 1 aprilie 2015, iar această perioadă îi va fi scăzută din pedeapsă.

În acelaşi dosar penal au mai fost trimişi în judecata Constantin Ştefan Ponea, fost şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Elisabeta Zenovia Rolea, fost preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mehedinţi, Grigoriţa Feraru, fost consilier principal în cadrul CJAS, Doina Borugă, fost manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mehedinţi, Daniela Delia Popescu, fost director executiv în cadrul Consiliului Judeţean Mehedinţi, Valentina Drăghia, administrator al unei societăţi comerciale, Cristian Damian Stănoiu, avocat în Baroului Mehedinţi la data faptelor, şi Andrei Dan Bădin, realizator TV la data faptelor.

Magistraţii au decis condamnarea Doinei Borugă la un an de închisoare cu suspendare şi a Danielei Delia Popescu la opt luni de închisoare cu suspendare. Restul inculpaţilor au fost ahitaţi.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitivă şi poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top