marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

DESCINDERI ÎN RAIUL EVAZIONIŞTILOR DE LA STREHAIA. PREJUDICIUL ESTE DE 2 MILIOANE DE EURO

Poliţiştii mehedinţeni au efectuat,  în această dimineaţă, 6 percheziţii, la mai multe persoane fizice şi juridice, bănuite de comiterea de infracţiuni economice, infracţiuni cu violenţă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

strehaia

La data de 5 noiembrie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – I.P.J. Mehedinţi şi ai Poliţiei oraşului Strehaia, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat 6 percheziţii, pe raza localităţilor Strehaia, Şimian şi Butoieşti. Au fost vizate mai multe persoane fizice şi juridice, bănuite de comiterea de infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, tâlhărie şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Poliţiştii au verificat legalitatea activităţilor desfăşurate de persoanele bănuite, prin intermediul a 37 de societăţi comerciale.

“În fapt, în perioada 2008 – 2014, reprezentanţii societăţilor implicate ar fi realizat achiziţii de mărfuri (mase plastice, materiale de construcţie, ţevi, tablă, fier beton), eludând plata TVA şi a impozitului pe profit, prin înregistrarea în contabilitate de achiziţii fictive de la alte societăţi controlate de persoanele bănuite”, a precizat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

Prejudiciul estimat până în prezent este de 2.000.000 de euro, reprezentând taxe şi impozite sustrase de la plată.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 2 autoturisme, faţă de care urmează a se dispune sechestru asigurător, precum şi documente contabile aparţinând mai multor societăţi comerciale.

De asemenea, au mai fost ridicate, de la locuinţa unui tânăr de 19 ani, din localitatea Şimian, un  telefon mobil ce ar fi fost sustras la data de 31 octombrie a.c., iar de la locuinţa unui alt tânăr, de 21 de ani, din comuna Butoieşti, a fost ridicat un pistol cu muniţie letală, de calibru 8 mm.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul poliţiei oraşului Strehaia, pentru continuarea cercetărilor şi stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top