miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

DEZASTRU ECOLOGIC LA ORŞOVA, PE DUNĂRE

Tone de restruri menajere au fost aduse în ultimele zile de pe versanţi, de apele umflate ale râului Cerna, ele ajungând în Dunăre şi formând o perdea de câţiva metri pe fluviu, angajaţii Apelor Române, cei ai Gărzii de Mediu şi ai Primăriei Orşova strângând resturile cu barca.

orsova 1

Gunoaiele au fost aduse iniţial, de apele umflate ale râului Cerna, în Golful Cerna, după care au ajuns în fluviul Dunărea, la Orşova, peisajul fiind unul dezolant pe faleza Dunării.

Localnicii vorbesc despre un “dezastru ecologic” care s-a produs pe fluviu, în urma ploilor din zilele de 3,4,5 mai, gunoaile provenind de la localnicii din Topleţ, (jud. Caraş Severin), care le aruncă pe marginea râului.

Gunoaiele constau în PET-uri, resturi vegetale, trunchiuri de copaci şi chiar aparate electrocasnice uzate şi care au fost aduse pe Faleza din Orşova.

Marţi, reprezentanţi ai Gărzii de Mehediu Mehedinţi, ai Apelor Române au mers la faţa locului şi au început lucrările de ecologizare a zonei, conducerea Gărzii de Mediu Mehedinţi solicitând ajutor şi din partea Primăriei Orşova să trimită la faţa locului angajaţi care să ajute la strângerea gunoaielor, din cauza volumului mare de muncă.

Întrebat despre cât timp este nevoie pentru strângerea tonelor de gunoaie, un angajat al Apelor Române a estimat că într-o săptămână ar putea termina.

Oamenii intervin cu o barcă, strâng gunoaiele în saci, pe care îi aduc apoi la mal.

Comisarul şef al Gărzii de Mehediu Mehedinţi, Cătălin Tutilescu a declarat că înainte de sancţionarea vinovaţilor pentru poluarea Dunării este prioritară ecologizarea zonei.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top