joi , 23 septembrie 2021
NEWS ALERT

DEZBATERE ISTORICĂ LA TURNU SEVERIN DESPRE ROLUL REGELUI MIHAI I ÎN ACTUL DE LA 23 AUGUST 1944

dezbatere 1La 70 de ani de la evenimentul care a schimbat cursul istoriei, Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei – Filiala Mehedinţi, organizează vineri, 22 august, dezbaterea cu tema „Rolul M.S. Regele Mihai I în actul de la 23 august 1944”.

Organizatorii spun că se va discuta, liber, despre contextul şi implicaţiile actului din vara anului 1944, despre personalitatea Regelui Mihai I, despre şansa de a avea, în viaţă, ultimul şef de stat din perioada celui de-al Doilea Război mondial, etc..

Dezbaterea va avea loc vineri, în sala de conferinţe a Casei Agronomului din Drobeta Turnu Severin, începând cu ora 19.00.

Sâmbătă se împlinesc 70 de ani de la actul istoric de la 23 august 1944. Regele Mihai anunţa, la radio, că România întoarce armele împotriva Germaniei naziste şi se alătură Coaliţiei Naţiunilor Unite. Un eveniment controversat din punct de vedere al implicaţiilor ulterioare, o zi de răscruce pentru istoria modernă. Timp de 40 de ani, până la prăbuşirea regimului comunist, pe 23 august s-a sărbătorit Ziua Naţională a României.

Corina Macavei

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top