marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

DIN 18 APRILIE, DROBETA-TURNU-SEVERIN SCAPĂ DE SCENARIUL ROȘU

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți a aprobat vineri, 16 aprilie a.c., hotărârea nr. 55 prin care municipiul Drobeta Turnu Severin intră începând cu data de 18 aprilie 2021 în scenariul galben, după ce rata de infectare din ultimele 3 zile a scăzut sub 3 la mia de locuitori.

”În perioada 18.04-01.05.2021, restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri de noroc din orașul Drobeta Turnu Severin se pot redeschide la interior, însă numai în limita a 30% din capacitate. Tot în limita a 30% din capacitate își pot relua activitatea cu public teatrele, cinematografele, muzeele și bibliotecile, cu respectarea măsurilor sanitare și de distanțare fizică”, a precizat prefectul Cristinel PAVEL.

Municipiul Drobeta Turnu Severin a intrat în scenariul roșu în urmă cu două săptămâni pentru că rata de infectare depășise 3 cazuri la mia de locuitori.

Numărul de infectări cu noul Coronavirus a scăzut în ultimele săptămâni la nivelul orașului, iar astăzi au fost raportate 18 cazuri de noi infectări. Scăderea acestora poate fi pusă pe seama restricțiilor din ultimele două săptămâni, pentru că de la o rată care se apropia de 4 cazuri la 1000 de locuitori, orașul a ajuns la o incidență de 2,63. Și la nivelul județului, incidența este redusă, 1,82 la 1000 de locuitori. Comuna Bâcleș, cu focarul de la Centrul Medical rămâne în continuare în carantină, cu o incidență de 9,80 la 1000 de locuitori, dar mult în scădere față de momentul în care a fost introdusă în carantină.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top