miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

DJ 671E, DÂLBOCIȚA – FIRIZU – DJ670 VA FI REABILITAT CU FONDURI GUVERNAMENTALE

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat astăzi, 11 septembrie 2018, contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a DJ 671E, cuprins între localitatea Dâlbocița și intersecția cu DJ 670, pe o distanță de 18,466 kilometri, investiția fiind finanțată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în baza Programului Național de Dezvoltare Locală II.

Lucrarea are o valoare de 37 317 201,98 lei.

semnare contract DJ671 E (2)Tronsonul care va fi modernizat traversează localitățile Dâlbocița (comuna Ilovăț), Firizu (comuna Ilovăț) și Cerna Vîrf (comuna Isverna) și face legătura între tronsonul deja modernizat, până în Dâlbocița și DJ 670, reabilitat cu fonduri europene. Durata de implementare a contractului semnat de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și directorul general al constructorului care a câștigat licitația, Sorin Constantin Surdu, este de 25 de luni.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a arătat că investiția este deosebit de importantă atât pentru locuitorii județului cât și din punct de vedere turistic, DJ 671E traversând una dintre cele mai frumoase zone ale județului.

”Din punctul meu de vedere, acest tronson de drum județean este cel mai frumos din județul nostru, ținând cont că este de-a lungul râului Coșuștea, o zonă foarte plăcută care, în condițiile în care se va asfalta, va deveni mult mai accesibilă locuitorilor din zona de nord, dar în același timp și turiștilor dornici să vadă frumusețile din județul nostru.”, a declarat președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu, adăugând totodată că la achiziția lucrărilor s-a făcut o economie de aproape cinci milioane lei, față de contractul inițial semnat de Consiliul Județean Mehedinți cu Ministerul Dezvoltării, banii urmând să fie folosiți pentru alte investiții în comunele din județ.

La rândul său, reprezentantul constructorului a arătat că la momentul actual, modernizarea DJ 671E este cea mai importantă din județul Mehedinți.

semnare contract DJ671 E (1)

”Este o mare provocare și pentru noi, va fi foarte mult de lucru, este cea mai mare investiție din județ, la ora actuală, pe partea de drumuri județene. Proiectarea se va executa în două luni, două luni sunt pentru obținerea avizelor și autorizațiilor, iar 21 de luni sunt pentru execuția lucrărilor. Asta înseamnă că timp de doi ani vom traversa toate anotimpurile și va trebui să gestionăm foarte bine execuția lucrărilor pentru a ne încadra în timp.”, a declarat Sorin Surdu.

Consiliul Județean Mehedinți a contractat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în baza Programului Național de Dezvoltare Locală II, trei drumuri județene și un pod, valoarea totală a investițiilor fiind de  81 740 623 lei.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top